От х:

Днес в x:

Административните съдии гледат по дело на ден

Шефката на Административния съд в Хасково Теодора Точкова

Натовареността на всеки от шестимата магистрати в административния съд в Хасково през миналата 2012 година е била средно по 17.84 дела месечно. Това прави почти по едно дело за всеки работен ден от месеца. Данните са от годишния отчет на съда. Той е бил приет на Общо събрание на съдиите на 15 март в присъствието на Анна Димитрова от Върховния административен съд.

През 2012-а са били образувани 1029 дела. Заедно с останалите за решаване от предишната 2011-а, както и с върнатите за ново разглеждане казуси, броят им нараства на 1195.

От тях по същество са били решени 875 дела, 150 са били прекратени.

„Като положителна тенденция в работата на магистратите при Административен съд Хасково е нужно да се посочи срочността при решаването на делата“, пише в годишния отчет.

„В 3-месечен срок са свършени общо 942 административни и касационни дела, т.е. 78, 82 % от всички подлежащи на разглеждане дела през 2012г., като процентът на свършените дела в тримесечен срок, спрямо всички свършени е още по- впечатляващ- 91, 90 % „, пише още в годишния отчет на административните магистрати.

Средният срок за решаване на делата през 2012-а е бил 2.35 месеца за административните и 2.16 месеца за касационните дела (обжалвани решения на районните съдилища).

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини