От х:

Днес в x:

Хасковските кръстовища в тапа, правят отводнителни шахти

Кръстовището на зеленчуковия пазар бе затапено отвсякъде

Безпрецедентно задръстване сполетя някои от най-натоварените хасковски кръстовища в сутрешните часове на понеделник. Опитът за преминаване през пресечката на "България" и "Съединение", до зеленчуковия пазар, можеше да потроши нервите и на най-големия флегматик. Колите напредваха със сантиметри, а от съседните пресечки чакащи за излаз автомобили надуваха клаксони, а шофьорите им благославяха всичко живо. 

Тапата бе желязна и край Бизнесцентъра и особено на кръстовището до съда. Към 11 часа, от Съдебната палата до Първа поликлиника се точеше километрова опашка. Автопаркът в който се превърнаха улиците намери своето обяснение край спортна зала „Дружба“. Отсечката покрай покрития пазар над реката бе затворена, а служители на Екопрогрес трошаха асфалта за да изградят канализация за нови отводнителни шахти. Общинското предприятие се зае с тази мисия преди няколко дни, а първият завършен обект бе затлачена от години шахта до бившата Захарна фабрика, заради която мястото там се превръщаше в басейн при всеки по-проливен дъжд.

Сега следвали още 17 дъждовни шахти, а днес бил редът на тези около ТК „ 21-ви век“. 

„Всички до една са запушени и не работят“ отговори служител от предприятието на въпроса какво им е на сега съществуващите отводнители. За целта ще се правят нови шахти, които ще се свързват със съществуващите бетонни тръби Фи 300 под улицата. Екипът на „Екопрогрес“ работеше чевръсто, но дори и затворен за кратко, участъка от „България“ се отрази на движението в половината град.

Г.Христов

Колите масово спираха в центъра на кръстовището за да изчакат изтеглянето на "заседналите"
Опашката от бизнесцентъра до 1-ва поликлиника бе непрекъсната
Причината бе в затворен участък от бул. "България"
Екопрогрес правят нови отводнителни шахти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини