От х:

Днес в x:

Оцеляло по чудо дете плаши 600 с бомба

Децата спешно бяха изведене от училището, заради сигнал за бомба

Обидено 9-годишно дете „минира“ едно от най-големите училища в региона ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград, след като съобщило на 112 че е поставило бомба в школото.

Както колегите от Dimitrovgrad.bgvesti.net писаха още вчера, сигналът е подаден в 13.13 часа вчера и доведе до незабавна реакция на полицията.

Районът бил отцепен, била създадена организация за извеждане на децата от сградата. Което създало сериозен хаос, понеже в училището учат над 600 малчугани.

За щастие сигналът бил в края на учебните занятия и повечето родители били дошли да си вземат учениците, но се появил проблем с извеждането с децата от първи до 4-ти клас които били заявени за целодневна форма на обучение. Наложило се поименно известяване на семействата за проблема. Целият бран страх се оказал напразен, след като бързичко се изяснило, че в сградата няма и намек за бомба. Изяснило се и че сигналът бил подаден от бивш 2-класник на школото, който преди месец бил наказан с преместване в друго училище. Най-тежкото наказание в системата на образованието било заради хронични проблеми с дисциплината, лошо отношение със съученици и учители. След няколко предупреждения, момчето е било преместено до края на учебната година в СОУ „Любен Каравелов“. Хлапето обаче било люто обидено и решило да си отмъсти. Лесно било открито, понеже звъняло от личния си мобилен телефон. 

По информация на Haskovo.net телефонният терорист е Петко Б. който през 2009-та година оцеля по чудо след падане от 4-я етаж на блока в който живее. 5-годишното тогава момче бе оставено без надзор от баща си, който отглеждал сам 3-те си деца. Заради инцидента, а и заради лошите битови условия, децата бяха взети от социалните и настанени в хасковски социални домове. Впоследствие майката на момчетата се върна при съпруга си, климатът в семейството се подобрил и социалните върнаха децата вкъщи. Явно психическата травма обаче не е отшумяла при Петко, който развил свръхагресивност и свръхактивност, която се изливала неконтролируемо към околните. Иначе бившите му учители от "Пенчо Славейков" признават интелекта на момчето, както и неговия "инстинкт за самосъхранение".  

„Няма да има допълнително наказание, това е детска работа“ коментира началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов. След приключването на тази учебна година детето може да се върне в „Славейков“ или да остане в новото училище, по желание на родителите. Именно те трябва да бъдат санкционирани, смята образователния шеф. На същото мнение е и полицията, която е съставила акт на майката на момчето. За случая е уведомена местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Г.Христов

Мястото на драмата от юли 2009-та година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини