От х:

Днес в x:

Дайдо се завръща със стилен и интимен албум (видео)

След петгодишна пауза, Дайдо, една от най-продаваните британски изпълнителки на всички времена, се завръща с новия си студиен проект, „Girl Who Got Away”, който излеза на 4 март, 2013г. от RCA Records. Албумът ще бъде издаден у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в деня на световната премиера на стандартна и делукс версии. Делукс версията включва 4 допълнителни песни включително и ремикса на Армин ван Бюрен на сингъла „Everything to Lose”, който Дайдо написва за саундтрака на „Сексът и Градът 2”. 

За новия си студиен проект, Дайдо отново работи с брат си Роло Армстронг, продуцирал всичките й албуми до момента. Певицата е съавтор на всички песни като в създаването на „Girl Who Got Away” се включват и някои от най-утвърдените британски композитори и продуценти като Брайън Ино, Систър Блис, Джеф Баскър, Рик Ноуелс и Грег Кърстин. Резултатът е стилен и интимен албум в една музикална смесица от соул, поп, електро, фолк, хип-хоп, амбиент и денс. 

„Girl Who Got Away” e завладяваща колекция от емоционални песни и зашеметяваща продукция, благодарение на Роро Армстронг и Систър Блис: от еуфоричната „Go Dreaming” и изтънчената ирония на „End of Night”, през фолк звученето в „Sitting On The Roof Of The World” и денс ритъма на „Blackbird”, до едноименната песен от албума, за която Дайдо споделя: „Една от любимите ми песни в албума, която до голяма степен обяснява живота ми през последните години. Оттеглих се от сцената, за да се отдам на най-щастливото приключение да създам семейство и да стана майка. Сега направих албум, с който наистина се гордея и нямам търпение хората да го чуят” .

Певицата продължава: “Звукозаписният процес беше изключително приятен и забавен. Нямаше никакъв натиск и всичко беше естествено и лесно. С всеки друг албум, който съм записвала, е имало трудни дни, но с този това не се случи”.

Първата песен от предстоящия проект, която певицата пусна в интернет, е „Let Us Move On” с участието на талантливото момче на хип хоп музиката - Кендрик Ламар. Отзивите за песента бяха изключително положителни и критиката приветства завръщането на Дайдо на музикалната сцена.

След този успех, певицата издаде и първия официален сингъл от албума, озаглавен „No Freedom”. Сингълът е вече в радиоефира и съвсем скоро ще се състои и премиерата на видеото. От 19 февруари „No Freedom” ще бъде пуснат за дигитална продажба в iTunes и в останалите онлайн платформи. От днес видеоклипът към парчето ще може да бъде видяно в музикалните минути на телевизия "Аида-Хасково".

С повече от 29 милиона продадени копия от албумите си по цял свят, No Angel (1999), Life for Rent (2003) и последният Safe Trip Home (2008), влязъл в Топ3 на на редица страни и с номинация за "Грами", сега Дайдо се завръща по един блестящ начин с „Girl Who Got Away”. Топъл, въздействащ и изпълнен с емоция до най-малкия детайл, албумът носи класическия стил на певицата: едновременно модерен и вечен.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини