От х:

Днес в x:

Пострадалата Славея е по-добре, не помни падането

Директорът Ангелина Кирилова предполага, че Славея е паднала от тоалетната на първия етаж

13-годишната Славея Асенова, която вчера падна през прозорец на училището си СОУ „Васил Левски“ няма спомен как се е случил инцидента. Девойката вече е в съзнание и е разговаряла днес с класната си Калинка Петрова. Казала само, че помни как изтървала ластичката си, но без да поясни през прозореца или просто на земята в тоалетната където е била непосредствено инцидента. Същият ден момичето се е чувствало зле физически и на няколко пъти е отивало да си наплиска лицето с вода. Когато е била открита след падането, в ръката си е стискала мобилен телефон. Телефонният разговор вероятно обяснява забавянето и доста след края на учебните занятия за нейния 7-ми клас.

Най-голямата мистерия си остава откъде всъщност е паднала. От училището настояват, че е паднала от тоалетната на първия етаж, макар да не става ясно защо мислят така. Единственото доказателство за присъствието на Славея в тоалетните е намерената и ученическа чанта, но на последния етаж. Същевременно, случайни минувачи които били в района заявиха че момичето е паднало от 3-я етаж. Точно сигнал за падане от 3-я етаж бе подаден и до хасковските линейки вчера. Haskovo.net пожела да види отвътре разликата между 1 и 3.

Тоалетната на първия етаж е с най-нисък прозорец и предполага нещастен случай. Первазът е на равнището на кръста и позволява любимото занимание на учениците-да говорят по мобилни телефони седнали върху него/за подобна практика признаха и учителите/. Спорен е въпросът дали падане от тази височина/виж сн. 2/, върху земя настлана с шума, може да доведе до черепно-мозъчна травма, счупен прешлен на гръбначния стълб и счупен глезен. Падане от трети етаж пък изглежда безумно по 2 причини. Височина става повече от 10 метра заради високите етажи/над 3 метра от пода до тавана/. И върху дунапрен да се падне от подобна височина ще е истинско чудо някой да оцелее, коментираха още вчера зяпачи.

Втората причина е, че прозорците на този етаж са изключително високо - близо човешки ръст. На момичето трябва да му е помогнато да се качи, или с много усилия да се набере сама до перваза през радиатора на парното. Директорът Ангелина Кирилова обаче не допуска, че Славея е била обзета от самоубийствени мисли. Детето било жизнено, борбено и упорито. Същият ден имало репетиция във вокалната група на училището.

Независимо как са получени травмите, лекарите дават надежди за пълно възстановяване. Този следобед следва операция на гръбначния стълб, след която хирурзите се надяват да бъдат избегнати всички негативни последици за здравето на девойчето.

Г.Христов

Височината е поне 3-4 метра
Тоалетната на 3-я етаж е с висок и неудобен за сядане прозорец
Славея отива днес на операция на гръбнака
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини