От х:

Днес в x:

Хасковските тролеи пипнаха грип, гонят пътници

Тролеите - болни и празни

Хасковските тролеи се разболяха от грип и това доведе до предсрочно прекратяване на някои курсове. Последният подобен случай е от вчера сутрин, с линия №308. Изпълняващият курса тролей свалил бързащи за работа хасковлии на депото, вместо на последната спирка на ЗММ, сигнализира наша читателка.

Г-жа/ица И.Стефанова се жалва от цялостното обслужване в този вид градски транспорт, като особено е възмутена от множеството спирания по време на курс, за удовлетворяване на личните нужди на шофьорите-кафета, банички и прочие бавения. Всичко това се изтърпявало, но вчера сутринта била капката, която преляла чашата. Думата има г-жа Стефанова:

„Сутринта се качвам на тролея в 8.55,таксуват ме какво обикновено с билетче и пътувам за работа. Работя в близост до ЗММ-то и ползвам последната спирка на тролей 308 до самото ЗММ, за да сляза. Но днес не успях да стигна до там. До гарата шофьорът на тролея спря и контрольора слезе понеже имаха среща с друг тролей за да си предадат забележете-2 литра домашно прясно мляко .След като се качи шофьора застана пред нас и ни съобщи,че не се чувства добре,болен бил и няма да ни закара до крайната спирка-всички трябва да слезем на депото,защото той си тръгвал. Представяте ли си ?И ни свали всички пътуващи. Безобразие е в областен град да се случват подобни неща. Като нормален гражданин си плащаш за услуга ,а най-накрая те оставят на пътя. И накрая с цялото си нахалство заявява ,че направил компромис за това че ни е закарал до депото на тролеите....“

Със сигурност шофьорът не дочакал благодарности за направения компромис, но май и не му е пукало особено. Според читателката ни, това се случва не за пръв път и водачите се чувстват направо безнаказани.

Случаят бе потвърден от началникът на ОП „Тролейбусен Транспорт“ Гюнай Юсуф. „Имам 3-ма болни ватмани. Нямам резерви, правим всичко възможно да поддържаме курсовете“ извини се Юсуф. Грипът покосил и други от служителите му. Според началникът, в подобна ситуация като вчерашния инцидент, предприятието му връщало парите на пътниците. В случая обаче маршрутът бил изпълнен почти на 100 % и няма основание за подобно нещо.

От депото на тролеите до входа на ЗММ наистина има не повече от 200 метра, което обаче не е малко разстояние при затруднено, от здравословен или друг проблем, придвижване. Плюс реалният пешеходен риск от пресичане на свръхнатовареният булевард "Съединение".

От друга страна обаче, за пътниците е добре да не ги вози болен шофьор, предполагат от "Тролейбусен транспорт".

Оттам предлагат на гражданите да сигнализират за подобни проблеми на тел. 038 66 48 78 , който е достъпен всеки делничен ден до 17 часа.

Г.Христов

Гюнай Юсуф
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини