От х:

Днес в x:

Цветанов: Ще има смени в ръководните редици на ГЕРБ- Хасково

Вицепремиерът и министър на МВР Цветан Цветанов обяви в Хасково, че ГЕРБ ще направи структурни промени в редиците си по места.

Той обаче не уточни точно какви са готвените рокади и посочи, че повече яснота затова ще има в събота.

Цветанов обаче открехна завесата и лаконично посочи, че един от градовете, в който със сигурност ще има промяна на ръководен партиен пост е Хасково.

Въпреки че министърът не уточни точно в кое звено ще е рокадата, вероятно подмяната ще е на  общинския координатор на ГЕРБ в Хасково Румен Данев, който е и депутат. Преди месец той подаде документите си за шеф на местното НОИ. Мястото се оваканти след пенсионирането на доскорошния началник. Едно от спряганите имена за мястото на Данев е на председателя на местната младежка организация и общински съветник от ГЕРБ Евгения Ангелова.

На въпрос дали знае, че вилата на МВР в Хасково е ползвана за партийни сбирки, отговори, че според него, вероятно бивши и настоящи служители на МВР са имали повод да се събират в нея, но това не означава че трябва да се тълкува като партийно мероприятие.

По повод на протестите за тока, които вървят в цялата страна, Цветанов обяви, че подкрепя гражданското неподчинение на хората за надутите сметки." Донякъде подкрепям гражданското неподчинение, защото всеки един от нас също е получил сметка от тези енергийни разпределителни дружества", коментира Цветанов.

Министър Цветанов посети и областната дирекция на полицията където се запозна с доклада за дейността на регионалното МВР звено.

„Има констатирани добри резултати, но има и доста неща, които могат да бъдат подобрени. За мен най-важното е да има постоянно привеждане в известност на криминалния контингент, за да не се позволява от Хасковски регион повече да израснат кадри като Ивелин Банев - Брендо и Иван Тодоров -Доктора. Когато на подобни лица им се даде основата, от които могат да израснат до тези нива, до които стигнаха те двамата, става ясно,че вече могат да създават проблем не само на България, но и на всички държави, в които извършват своята престъпна дейност.“, обоснова се министър Цветанов.

Вицепремиерът беше в Хасково като гост на международната конференция по проект «Маркет Контрол» на Хасковската-търговско промишлена палата и Българската промишлена палата.

Той връчи една от наградите на организациите за добър бизнес климат на кмета Георги Иванов - факт, който смути повечето от присъстващите в залата и спечели неодобрението на по-голямата част от представителите на местния бизнес.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини