От х:

Днес в x:

6 баби обсъждат 50-милионния бюджет на Хасково

13 души присъстваха днес на общественото обсъждане на проекта за бюджет на община Хасково за 2013 година. „Празна зала. Като гледам – 13 души, при това половината сме пенсионери“, възкликна Стоянка Митева, лидер на една от трите местни организации на третата възраст, която от няколко години присъства всяка година обсъждането на финансовата рамка. Освен нея още няколко възрастни жени от различни квартали на града проявиха интерес към харченето на 50 милиона лева от бюджета за тази година.

Той бе представен от заместник-кметът Нели Станева в присъствието на главния счетоводител на общинската администрация. Кметът отсъстваше.

Повечето от въпросите обаче бяха свързани с неуредиците в кварталите. Възрастна жена от „Изгрев“ поиска да знае кога най-после ще се вземат мерки срещу непрекъснатите наводнения в квартала. Голям проблем там е и миризмата от конете на циганските каруци, складът за въглища замърсява.

Друг проблем, поставен на обсъждането, бе за дерето до ул. „Акация“. Разбитата ул. „Драгоман“, клубовете на пенсионерите и финансирането им, бяха част от поставените въпроси.

Много малка част от капиталовите разходи са предвидени за ремонти, обясни Станева. По-голямата част от парите са насочени към съфинансиране на проекти. За ремонти са предвидени общински пътища, които са в „аварийно състояние“ - като този за Любеново, за Брягово и за Стамболийски.

Освен шестте възрастни жени, останалите в залата бяха общински съветници, както и неколцина общински служители.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини