От х:

Днес в x:

СИБАНК пак ще ни прибира комисионни в Паспортна и КАТ

Плащащите в Паспортна ще се редят на същите гишета

СИБАНК ЕАД е победител в търговете на полицията за банкови офиси в Паспортна служба и КАТ и ще обслужва посетителите им в рамките на следващите 5 години. Това става ясно от заповед на Министерството на вътрешните работи за обявяване на победител в търга, провел се на 28.12. 2012 година. Заповедта се свежда на началникът на ОД на МВР-Хасково комисар Петьо Петров, за изпълнение. 

СИБАНК и досега изпълняваше тези функции в двете институции и доскоро, единствено в нейните гишета се извършваше заплащането на документи за самоличност и шофьорски книжки. Всеки превод обаче се оскъпяваше поне с три лева, като банкова такса за извършвания превод. Така например шофьорската книжка може и да струва 25 лв по закон, но си плащаме 28 лв. Отскоро обаче в КАТ и Паспортна има възможност за плащане чрез ПОС терминал, където таксите за превод са стотинки. 

Любопитното е, че банката май е била последния участник в търга, поне в Хасково и Димитровград. Тръжните и документи са подадени в двата града между 15.40 и 15.55 в последния възможен момент-27.12. На следващият ден печелят търговете. А иначе участието в търгът с тайно наддаване е било с либерални условия - тръжната документация е струвала само 50 лв, депозит за участие в търга-100 лв. 

Договорените наемните месечни цени са както следва-по 850 лв за двете гишета в Паспортна с площ по 1.9 кв/м, и по 3 350 лв месечно за два обекта в КАТ с площ съответно 5.25 кв/м и 6.75 кв/м. В Димитровград СИБАНК печели място в местното Районно с площ от 5.25 квадрата, за което ще брои 791 лв месечно. Само в Харманли хегемонията на СИБАНК е разбита от ЦКБ. За кътче от местното Районно с площ 3.87 квадрата, те ще плащат по 333.32 лв месечно.

Този участник е онагледил какво означава израза „в последната минута“. ЦКБ-то подава документи за търга в 16.59 часа на 27 декември, при официален край на работното време в 17.00 часа. 

Г. Христов

Заповедта за победител в търга

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини