От х:

Днес в x:

Закопчаха зет на харманлийски производител на олио

Харманлийски производител на олио бе ударен от държавата

Зетят на един от собствениците на харманлийски производител на олио е бил арестуван в операция „Сладки“ която се проведе в няколко региона на страната, а един от най-проверяваните бе хасковско. Не по-малко от 4 склада в Хасково и Харманли са били запечатани, а единственият засега арестуван е 51 годишният Георги Колев от Харманли. Човекът се води безработен, но в гаражи към къщата му и тази на майка му са открити стоки, свързани с действието на престъпната група. В единия от гаражите е имало 960 кг. захар, 10 341 литра рафинирано слънчогледово масло, 88 литра зехтин, 70 кг варива, 39 кг брашно 1 771 бр. бутилки безалкохолни напитки, 12 буркана лютеница, 60 кг макарони. В другия гараж са открити - 4 135 кг захар, 796 литра олио, 80 кг варива, 765 кг готварска сол, 39 кг брашно. Гаражите са запечатани. Счита се, че с фиктивният внос-износ на стоки от този род, е източвано ДДС, а общите щети на държавния бюджет засега са изчислени на 2 млн лв. 

Колев е женен за сестрата на един от собствениците на харманлийският производител на олио, според информация от разследването изнесена в Дарик Радио. В складовете на фирмата също имало възбранена стока - 3 600 бутилки олио. 

Името на фирмата не се оповестява, но в Харманли единственият производител на олио е фирма „Слънчева Тракия ООД“. Опитът за връзка с фирмата бе неуспешен-телефоните за контакти посочени на интернет страницата и, даваха свободно. 

Провеждането на операция „Сладки“ е започнало от началото на тази седмица. На територията на областта полиция, НАП и Агенцията по храните са проверили десетки обекти. Не по-малко от две хасковски фирми са със запечатани складове. Към други обаче засега няма повдигнати обвинения.

Престъпната схема осъществявана на територията на 5 области в страната е целяла източване на ДДС чрез фиктивен внос и износ на огромни количества олио и захар. Всъщност стоката е била реализирана на вътрешния пазар, срещу пари в кеш, без документи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини