От х:

Днес в x:

22-годишен подкара голфа си по стълбите на стадиона

Голфът тръгнал да слиза, но задната гума се пръснала

22 годишния Мехмет Али от хасковския кв. Каменни тръгна да слиза с колата си по стълбите от ст. „Хасково“. Голфът му успешно преодолял първите стъпала, но за нещастие гръмнала задната дясна гума и колата спряла на стълбищна площадка. В колата пътувала приятелката на младежът, която толкова се изплашила, че избягала веднага към дома си. Именно на там я карал Мехмет, когато нещата се объркали.

Младежът обясни че идвал по ул. „Панорама“ и отбил по алеята около стадиона. Щял да паркира колата „някъде там“ и да изпрати момичето до вкъщи. Обаче на пътя му излезли деца. Мехмет набил спирачки, летните гуми поднесли и голфа се ударил в каменния парапет на металната ограда на стадиона. Оттам се завъртял на 180 градуса и със задницата напред тръгнал да слиза по стълбите. Следите от гуми личаха ясно по асфалта. Колата се хлъзгала поне 10-на метра след удара в стената. Мехмет обаче твърди, че не е карал бързо. В подкрепа на твърдението бе и съвсем леко пострадалата предна броня на автомобила. 

До младежът бе майка му, която спешно излязла от работа, като разбрала за катастрофата на сина си. Женицата искрено се притесняваше как ще плати глобата, ако има такава, защото едва от два дни заработила като шивачка и било още далече времето за първа заплата. Момчето пък тепърва се връщало от Бургас, където бил дюлгерин, но пък там не му платили. Като се изключи притеснението за пари, майката и впоследствие пристигналата сестра, се радваха че всички са живи и здрави. Благодарели на бога, че се разминало само с тенекии. 

Мехмет бил шофьор едва от 10 месеца. Признава, че не карал редовно и отчита, че липсата на опит му изиграла лоша шега. Не бил пил, което се потвърди и при проверката с дрегер.

Г.Христов

Мехмед оглежда возилото си
Летните гуми изиграли лоша шега
Голфът идвал отдолу, когато се ударил в оградата. Следите от гуми показват последвалата траектория
Майката/вляво/ се радваше че момчето и е живо и здраво

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини