От х:

Днес в x:

Хасково обрича референдума, Минерални бани го реанимира

Избирателите в Хасково обричат референдума за Белене с уникално ниската си избирателна активност. Към 17 часа само 12.08 % от съгражданите ни упражниха правото си на глас. За да има смисъл от вота, трябва поне 20 % от гласоподавателите да упражнят да отидат пред урните. Тогава резултатите от народното допитване ще се обсъждат в парламента.

Положението с избирателната активност е трагично в целия регион. Гласували са 36 483-ма души или 14.79 % са имащите право на глас. Най-висок е процента в община Минерални бани, където цели 25.70 % са изразили мнение по въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала”. Иначе казано-Имаме ли нужда от Белене.

Въпросът явно не касае и мнозинството Българи, защото към 17 часа в страната своя вот бяха упражнили само 17.4 % от гласоподавателите.

Изборният ден продължава до 19 часа, но ако пред помещението, където се гласува, има още избиратели, които искат да упражнят правото си на глас, изборният ден продължава до 20:00 часа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини