От х:

Днес в x:

Ивайловград влезе в клип на френска рок-група

Красотите на Ивайловград са част от последния клип на френската поп-рок „Nesouzik”. Песента им “Enfant de là bas” /Дете от там/ е вдъхновена от България и всичко видяно от групарите  при последното им посещение у нас през май миналата година.

Момчетата  били в българския пограничен град като част от делегацията на френския град Лонго, който е побратимен с Ивайловград. По време на посещението “Nesouzik” са били част от празничния концерт по повод 24 май заедно с местни състави. Рокаджиите са заснели с любителска камера целия концерт и моменти от него са монтиран в клипа им. При престоя си в България французите са посетили църквата “Св. Илия” в града и античната вила “Армира”. Моменти от запечатаното на лента в Дома за възрастни хора и Дневния център за деца с увреждания, също са кадри към клипа на най-новата им песен. Текстът й е разписан спонтанно, още в самолета на излитане от България, пишат момчетата от „Nesouzik”. Те изпратили линк с парчето, което е качено на 19 януари тази година в YouTube, на имейла на община Ивайловград.

Ивайловградчани пък съвсем скоро ще върнат визитата в Лонго. През пролетта делегация от местната общинска администрация и представители от града заминават за участие във фестивал на занаятите във френския град. Местните ястия ще представят тримата избрани чрез томбола от кулинарния фестивал в края на миналата година ивайловградчани. В делегацията ще бъдат включени и двойка влюбени, които ще бъдат определени в навечерието на 14-ти февруари. Тогава „гълъбчетата“ от целия град са поканени, за да минат през различни изпитания и енигми, за да докажат любовта си. Наградата за победителите е воаяж до Лонго.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини