От х:

Днес в x:

Деца посрещат 2013-та с футбол, големите с алказалцер

Малчугани откриха 2013-та с футбол

От свръхактивност до пълна леност показват за хасковлии първите дни на новата година. Малките едва изчакаха да дойде 2013-та и подгониха топката. Над 70 бъдещи Бербатовци от местния ФК „Урума“ се строиха за първа тренировка днес следобед, на изкуственият терен до тенис кортовете. Мъниците толкова се бяха разгорещили, че след края на тренировката хукнаха навън по фланелки и гащета. Налагаше се треньорите да ги подсещат за си облекат анцузите. 

Мачът посред зима стана възможен заради „внезапно“ покрилия се терен на Кенана. За има няма два месеца, ползвателят на комплекс „Кортовете“ Румен Балкански застроил едно от двете си игрища на изкуствена трева. Днес бе бойното им кръщене на закрито. 

Теренът е с покрив от европанели, а отстрани е заграден с найлон, видя Haskovo.net. Предстои да се сложат дограми, а после найлонът да се замени с прозорци. Така, въпреки времето, футбол ще има ежедневно. За деца, трениращи футбол е безплатно, за останалите-40 до 50 лв на час. Досега единственото закрито място за мач бе зала „Спартак“. Там обаче се играе на дюшеме, което предполага повече контузии. 

Големите бяха далеч от тази активност. Жива душа нямаше по центъра по обед на първи януари. Единственото население на площад „Свобода“ бе четириног приятел на човека, който се чудеше в коя посока да подгони скуката. Негов малогабаритен събрат надничаше от кошничка на велосипед в компанията на двама хасковлии. С което резултатът хора-кучета стана равен 2:2. 

Не бе много по различно и днес по същото време, въпреки че 2-ри се води работен ден. Едно от обясненията за зимния сън е...алказалцер. След смъртоносната поредица Нова година - Васильовден, местните аптеки регистрирали бум в търсенето на прочутия алкохолен антидот. Помага изключително на хора, които предната вечер са пили като отвързани, а на сутринта им се ще да не са се раждали. За по-умерено наквасените пък се препоръчва изпитаната народна медицина - зелева чорба и супа от корем/шкембе чорба/.

Г.Христов

Изкуственият терен на кортовете вече е покрит
Братя Урумови откриха сезона
Балкански решил да покрива терена в края на октомври. Вече е факт
Покритите кортове също са пълни с деца от първите дни на годината
Контрапункт-бездомно куче бе единственото население на площад "Свобода" по обед на 1-ви януари
Известна активност се забелязваше и до общината
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини