От х:

Днес в x:

Фирма откри новия данъчен сезон в Хасково

Фирмите започнаха да си подават декларации за доходите

Една годишна данъчна декларация е приета до момента в офиса на НАП в Хасково след старта на новата кампания. Декларацията е подадена на място и е от дружество, което декларира корпоративен данък.

Фирмите, декларират резултата от дейността си до 31 март. Тъй като тази година датата се пада в неприсъствен ден (неделя), формуляри ще могат да се подават и на 1 април. Юридическите лица, които подадат документите си с електронен подпис и внесат в законовия срок дължимия данък, имат право на 1% отстъпка, но не повече от 1 000 лева.

30 април пък е крайният срок за обявяване на доходите от предходната година от страна на физическите лица, като в същия срок следва да се внесе и дължимия данък, ако има такъв. Лицата, които подадат формулярите си до 11 февруари, ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимия налог. Същата отстъпка се полага и ако декларацията за доходи се подаде до 30 април по интернет с електронен подпис. Ползва се обаче само едната отстъпка.

Образци на годишните декларации – за юридически и физически лица, приложенията към тях и указания за попълването им са достъпни както на електронната страница на НАП www.nap.bg , така и на място в офиса за клиенти. Формулярите отново съдържат основна част и осем вида приложения, като гражданите попълват само онези от приложения, които касаят източниците на техните доходи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини