От х:

Днес в x:

Гръмнаха дълго издирвания глиган убиец

Сн.: sakarnews.info

След като вече десетина пъти им се изплъзва, във вторник авджиите от дружинката на село Шишманово, Харманлийско, видяха сметката най-издирвания глиган в региона. Точният стрелец е Петър Миланов, който с един изстрел успя да повали на земята 200 килограмовата дива свиня.

Заради разкаляното време се наложи по време на излета някои от ловжиите да пътуват с трактор. С ремаркето извозиха кучетата, в местността „Квадрата“, от където започна пусията. Четириногите надушили глигана и го подгониха към друга местност - „Двайсетте ялака“. Там го очакваше Петър Миланов, който с пушката си ИЖ - надцевка, го улучи точно в главата, със специално бренеке, което има сила и над 100 метра. Теглото на трофея е 216 килограма.

Този глиган е преследван от ловджиите на три дружинки още от миналия сезон. Всеки път, когато излязат на лов, те засичаха дълбоките му следи, заради които го нарекоха „сакарския слон“, но не можели да се доближат до него на изстрел разстояние.

Преди две седмици това прасе разпори коремите на две кучета от съседното село Свирково, а миналата седмица направи същото и друго, от шишмановската дружинка.

Старият глиган е бил много хитър, защото за разлика от другите, не минавал по един и същ маршрут, а винаги го сменял.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини