От х:

Днес в x:

Хасковлийка: В Кауфланд продават брашно с буболечки

Брашно с паяжини

Хасковлийка открила буболечки в брашно, продавано в хасковския Кауфланд. Читателката ни Ивайла Костадинова илюстрира твърдението си със снимки. На тях е видно, че пакети от био брашното марка „Грахам“ са с паяжини и са накацани с буболечки. Според читателката ни, в момента на отварянето от пакета излитат дори пеперуди. С нейно разрешение публикуваме писмото и:

Име: Ивайла

E-mail: *************** 

Град: Хасково 

Тема: Боклуци в Кауфланд 

Съдържание: 

Здравейте, пращам ви няколко снимки от Кауфланд от миналия петък. Правя го, защото не ми се случва за първи път да купувам от там брашно с умрели буболечки и паяжини из вътре. Намирала съм ги обаче след като отворя пакета, а този път пеперудите си летяха на воля и паяжините бяха по целите пакети. На фона на това брашното струва почти 3 лв!

Направихме си малък експеримент -

взехме пакет с паяжини и го оставихме (без да се обаждаме на служителите) на гише информация, и гледахме отстрани. След малко го видяха и го върнаха отново на стелажа. Управителя през това време се обясняваше на служител как тези дни щели да докарат евтин кашкавал, казахме му , но само ни изгледа лошо. Подадох сигнал в Агенцията по безопасност на храните, но дълбоко се съмнявам да направят проверка, защото си представям колко други храни за боклука биха изскочили тогава.

Съмнявам се, че в Германия, биха си позволили да продават такива боклуци, но в България всичко може!

Haskovo.net потърси становището на хасковската Агенция по безопасност на храните. Оказа се, че оттам образували проверка по сигнала още на следващият ден след подаването му-15 декември. Агенцията съвестно проверила документацията, намиращите се наличности от брашното, сертификатите за качество и годността на продукта. Становището на контролният орган е, че стоките в Кауфланд са само от одобрени доставчици, съответни с указаното качество, в срок на годност и най-важното- нямат следи от петна и паяжини.

От пресслужбата на веригата пък коментираха, че след тези констатации на проверяващият орган,нямат основание да предприемат каквито и да е било мерки. С други думи, подобно нещо е нямало и не е съществувало, въпреки че снимките безспорно указват противното. Компютърната им проверка доказва, че са направени на 14-ти декември, както твърди и нашата читателка. На фотосите ясно се виждат и накацалите брашното буболечки, дори когато те са на стeлажите. 

Б.А. По повод на запитването ни към "Кауфланд" относно проблемното брашно, по късно от веригата изпратиха официален отговор. В него се твърди, че въпреки благоприятните констатации на БАБХ, от "Кауфланд" са извършили допълнителна вътрешна проверка. Пакетите с брашно, за които е имало подозрение, че може да са негодни за консумация, въпреки правилното им съхранение и неизтеклия срок на годност, са били унищожени, заявяват от веригата. 

Г.Христов

...и с буболечки/най-левия пакет/
Бубите са накацали брашното и на стeлажите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини