От х:

Днес в x:

Психар помля с чук аптеката на Кауфланд

Аптеката в Кауфланд изглеждаше на бойно поле


23-годишен хасковлия пощръклял внезапно и налетял с чук срещу аптеката в Кауфланд. Младежът влязъл уж да пазарува, но после неочаквано изкарал чука и се нахвърлил със стръв върху стъклени витрини, рафтове с лекарства и щандове с козметика. За нула време помещението било заринато със смачкани продукти и слой потрошени стъкла. Трошенето продължило въпреки виковете на втрещените аптекарки. Нападателят не ги закачил, нито дал вид, че има заплашителни намерения към тях. Същевременно не се трогвал нито от виковете „Ама какво правиш бе?!“, нито от ескалиралите в паника писъци за помощ и призоваване на полицията. СОД и ченгетата наистина дошли светкавично и закопчали без съпротива нападателя.

Атаката започнала в 12.30 часа, когато хирпермаркетът бил пълен с пазаруващи или просто отбиващи се в обедната си почивка. Аптеката пък е точно срещу касите и екшънът станал пред очите на стотици. Видът на мъжа с чук в ръка, който троши наред, докарал до истерия някои от постоянните клиенти на магазина, помислили че изперкалият ще се насочи после към тях. Взривът на паника бил предотвратен с намесата на полицията, но стресът тлееше часове по-късно. От ръководството на Кауфланд споделиха, че не познават нападателя, не бил известен със създаване на проблеми в самия магазин. Аптеката пък е част от софийска верига, която се помещава под наем в сградата на хипермаркета.

Информацията за нападателя е оскъдна и дори тази на очевидците се въртеше около нищо незначещото „нормален“. „Нито много висок, нито много слаб, не ми направи впечатление облеклото му. Със сигурност не беше напушен, нямаше вид на дрогиран. Поведението му в началото също бе нормално“, описа го все още шокираната фармацевтка Анжелина Пешева, която с колежката си била на смяна. След размисъл се сети, че този май бил влизал в аптеката й преди около седмица и по същия начин оглеждал внимателно всичко, но без да търси информация или да купува. Сега моделът се повторил - не отговорил на дежурното „с какво да ви помогнем“, не вземал нищо, само обхождал и оглеждал. По едно време тръгнал да излиза, но на остъклената врата се врътнал и започнал разбиването от нея.

Спорно е дали някой е видял чука предварително, макар после очевидците да са запомнили само него. Във всеки случай точно в Кауфланд е напълно приемливо да се виждат клиенти с моторни резачки например, без да е задължително да почнат да колят с тях, отговори иронично посетител на въпроса защо чукът не е направил впечатление на някого.

От полицията потвърдиха, че е имало инцидент, но отказаха допълнителна информация, защото разпитът вървял в момента. По неофициална информация задържаният не е криминално проявен. Не бил и от неумитите българи. На някои, които ни забраниха да казваме кои, бил познат като каратистчето, без да изяснят дали става дума за гард, спортист или просто някой сополанко с претенции за бияч.

Г. Христов

Нападателят методично млатил всичко и навсякъде
Не закачил само аптекарките зад щанда
Екшънът потресъл много от обедните клиенти на хипермаркета
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини