От х:

Днес в x:

В Хасковско: Готвят запор за 190 фирми, скатали печалба

Фирмите трябва да си припомнят пътя към данъчното ако не искат да бъдат запорирани

Данъчните са приготвили сатър за 190 фирми в Хасково и региона които още не са отчели на държавата си данък печалба. Срокът за така наречения корпоративен данък изтече на 31-ви март, въпросните фирми са го декларирали, но още се ослушват да дадат отчислението на държавата. Срокът им за това е само до края на този месец, тоест три дни, след които ще бъдат запорирани, предупреждават бирниците. Другият вариант е длъжниците за представят обезпечение, уточняват любезно от приходната администрация. Става дума не за дреболии, а за суми от 3 хиляди лева нагоре, като някои дължат и стотици хиляди.

От НАП подчертават, че преди да стигат до тази крайна мярка винаги осъществяват контакт с представител на дружеството по телефона и разясняват на длъжника възможностите за плащане и рисковете от неизпълнение на задълженията, включително възможността фирмено имущество да бъде изнесено на публична продан. Като се има предвид броя на нарушителите обаче, явно на доста не им пука.
От офиса на НАП в Хасково напомнят, че законът допуска по изключение и плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в приходната администрация, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки ангажимент заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи задължения към бюджета.
НАП предлага електронна справка за задължения на сайта си, като за целта е необходим електронен подпис или безплатният персонален идентификационен код (ПИК).

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини