От х:

Днес в x:

64 непълнолетни родиха през годината, 11 годишна прави аборт

Миналата година, по същото време-15 годишната Анка с 8 месечния си син

64 деца родиха деца през 2012. 11-годишна пък направи аборт, месец след като за първи път получила цикъл. 36 от случаите са само в община Хасково.  Кошмарната статистика на сексуално експлоатирани деца всъщност е положителна на фона на предишната година. Тогава е имало над 100 подобни сигнала. Според социалните по този показател хасковско бе на 2-ро място след Сливен. През 2011-та, само от свиленградско имаше 53 такива случая. За първият осъден за секс с непълнолетна ви разказахме точно преди година - на 15.12 във видеорепортажа „Деца раждат деца“

Година по-късно към практиката на невръстните родилки се добавя нов щрих. Невръстно 11 годишно момиченце от хасковско село извършило аборт в хасковското АГО в последната седмица на ноември. Със съгласието на родителите. По информация в местния печат, детето не било травмирано и продължава да ходи на училище. Според „Закрила на детето“ с него работят психолози, а за случая е сезирана прокуратурата. 

По неофициална информация детето е от турския етнос и е от населено място с тотално преобладаващо турско население. Това е изненадващо, защото забременяването на малолетни обикновено е „традиция на етноса“ при ромите. 

Съвсем по обичая си, всички институции засекретиха информацията, макар лицемерно да тръбят на всеослушание, че обществото трябва да се бори с подобни прояви. Интересно как, ако обществото не знае за тях.

В резултат, случаите на подобни деяния не само не намаляват, но дори почват да се считат за нормални, дори и самите жертви.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини