От х:

Днес в x:

Данъчните пестят пари и време на фирмите

От утре 12 декември, всички фирми разполагащи електронен подпис ще могат да „видят“ индивидуалните си клиентски сметки в НАП и да проверят имат ли данъчни и осигурителни задължения, информират от пресслужбата на Приходната агенция.

«Отварянето» на клиентските сметки е първата стъпка към въвеждането на единната сметка на НАП от 1-ви януари 2013 година. От тази дата всички данъци и осигуровки ще се плащат по една сметка, без кодове за вид плащане, без изрично уточняване вида или основанието за плащане. Плащанията ще се разпределят автоматично в зависимост от датата на плащане на задълженията, отразени в индивидуалната данъчно-осигурителна сметка на всеки клиент.

По-малкото платежни нареждания и по-малкото посещения до офисите на НАП или до банките, ще спести на фирми и граждани в страната около 50 милиона лева, показват анализите.

Близо 50% от фирмите в област Хасково подават декларации по електронен път в НАП. Единственото необходимо условие, за да се ползват електронните услуги на НАП, е наличието на електронен подпис.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини