От х:

Днес в x:

Автоморгата на Република с арсенал на наемен убиец

Освен стари метали, в моргата било открито и оръжие

Полицейска акция от почивните дни е разкрила забележителен арсенал в автоморгата в хасковският квартал "Република".

От пункта за скрап, собственост на димитровградската фирма "Калипсо 555", са иззети самоделен малокалибрен пистолет и преработен газов пистолет.

При последвалото претърсване в дома на тъста на собственика на пункта с инициали А.Х., на 63 години, са намерени още малокалибрена самоделна пушка, заглушител за пушка, 125 патрона за малокалибрено оръжие плюс пълнител за пушка с 3 патрона, частично корозирала старинна пушка, преработен револвер и 4 газови пистолета-преработени. Всички оръжия са без съответните разрешителни и са иззети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Проверката на моргата  е направена с участието на Инспекцията по труда и Регионалната екоинспекция. Първите са констатирали двама работници, които работели без сключени трудови договори, за което са съставени актове. РИОСВ пък открива 5 чувала обгорен меден проводник, нерегистриран в дневник и налага съответното наказателно постановление.

Haskovo.net се опита да разбере каква е връзката между достойният за килър оръжеен арсенал и обгорели медни проводници. Свързахме се с управителя на пункта, чиято съпруга е собственик на автоморгата. 37-годишния хасковлия, който избра да ни се представи с инициали Д.Г. В квартала го знаели като Делчо. Той оспори повечето от изнесената официална информация. По думите му, ченгетата открили в пункта му само остатъци от пистолет, който бил донесен  от гражданин за крап. Друг пистолет не е намиран. Що се отнася до арсенала у тъста- 63-годишния А.Х., управителят сви рамене и каза, че не може да знае какво държи бащата на жена му в къщата си.

Д.Г. отрече да е глобяван за работници без трудови договори. Договорите били налични и щял да ги носи вторник -сряда в Инспекцията по труда. Контролният орган му съставил само предписание. Що се отнася до  обгорените медни проводници без документ, Делчо Г. заяви, че те били донесени, но не били приети именно заради липсата на документ за произход.

По случая е образувано досъдебно производство.

Г.Христов

Пунктът е популярно място за предаване на скрап

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Де
    ДЕМИУРГ
    38 -1
    16:03, 19 ное 2012
    Вилна зона "Орфей 3"пропищя от циганските грабежи,а милата ни полиция сега се събуди.Но нали жителите на "Република " са ни много скъп електорат,за тях няма закони.Това е "намалялата" според управниците битова престъпност.Събудете се БЪЛГАРИ,ДОКАТО И ВАС НЕ СА ВИ ОГРАБИЛИ.
  • 2
    Си
    Синя лампа
    22 -3
    17:18, 19 ное 2012
    Дано при някоя друга "полицейска акция", да не се окаже, че този "арсенал" е само "върха на айсберга". Дано в махалата около джамията не са укрити и калашници, които си чакат момента!
    Дано да съм повече черноглед, отколкото реалист, но при тази фанатична ислямизация от Пазарджишко, и неприемането ни в Шенген, си плюя в пазвата с това ДАНО.
  • 3
    Go
    goliam_praz
    25 0
    17:21, 19 ное 2012
    Ми то циганина отдавна си краде .Ха добър ден нищо ново.После вика бате ма мен никой не ма закача аз ще гласувам на изборите и ми дават я кифтета я кабабчета я по 100 кинта и т.н .А и ако го затворят за нещо ******а се надигат куп организацийки търтеи нарече правозащитни които само влачат разни европейски пари и викат на туй дискриминация
  • 4
    Ко
    коментатор
    1 0
    16:41, 14 мар 2013
    Динко си е голям пич и винаги ще има хора които да му завиждат.Преди време пак му бяха спретнали подобен компромат ,ама само разлаяха кучетата,всяко чудо за 3 дена.
Последни новини