От х:

Днес в x:

ФК „Хасково” се изложи срещу слабак - 1:1 вкъщи

Характерна ситуация-нашите нападат, вратаря на Левски спасява

Футболният „Хасково” стъпи накриво в спринта си към Б група, след като се изложи в домакинството си срещу „Левски” Карлово. Нароченият за „най-добър отбор в групата” направи само 1:1 срещу гостите, които са 15-ти от 18 отбора в ЮИ В група. Хасковлии играха домакинството си на димитровградския ст. "Химик", заради наказание. Любопитното е, че в домакинството си преди по-малко от месец, определено по-слабия отбор на Димитровград сгази същия „Левски” от Карлово с убедителното 4:0.

А срещата започна мечтано за символичните домакини. Още във 2-та минута „Хасково” откри с гол на Явор Въндев. До края на първото полувреме хасковлии газеха така, че зрителите по трибуните почнаха залози, колко гола ще отнесат гостите. То не бяха тройки, петици и всякакви хандбални резултати. Ама не би. Нашите си натискаха, пропускаха положение след положение, имаха огромно преимущество, но профукваха всички шансове. Много отдавна на футболен стадион не се бе виждало такова безхаберие пред гола. И като не вкараш ще ти вкарат. Костадин Косев изравни в 82-та минута и хвърли в делириум наставника ан гостите Красимир Манолов. Който между другото неведнъж е казвал, че хасковлии имат най-добрия отбор в групата.

Засега хасковлии остават такива, след като точката ги задържа на върха в ЮИ В група. Само че преследвача от „Верея” Стара Загора има мач по-малко и утре рокадата може да стане факт. Заралии гостуват на скромния отбор на „Асеновец” и ако бият, ще ни подминат с две точки.

Издънката на лидерът върна в играта и „Ботев” Гълъбово. Доскорошният водач, който бе в нодкаун след две поредни загуби, стъпи отново на пътя на победата след класическо 3:0 срещу „Арда” Кърджали. Два кръга преди края на зимния полусезон, ФК „Хасково 2009 води с 32 точки, втори е „Ботев” с 31, трети е „Верея” Стара Загора също с 31, но с по-лоша голова разлика.

Г.Христов

Червените пробваха и акробатични удари
Защитата им играеше на ръба на автогола
Топката обаче не щеше и не щеше да влезе
Най-добрият играч на гостите бе вратаря

Мачът изобилстваше с твърди единоборства
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини