От х:

Днес в x:

Разпадащ се блок посипа с парчета паркирали коли

Блокът на Раковски/Кирков

Парчета от мазилка и корнизи бомбардираха снощи паркирали коли зад блок на „Раковски” 13. Колите са били паркирани откъм успоредната улица „Георги Кирков”. От страната и на двете улици пък имаше скъсани електрически кабели, което наложи спешното им обезопасяване от автомобили на местната пожарна. 

По сериозно пострадалите автомобили били вече изведени от собствениците им, разказаха хора от блока. Имало такива с огънати тавани и пукнати стъкла. На място бяха останали само няколко силно запрашени коли. Мястото бе отцепено с характерните жълти ленти, предупреждаващи за опасност. Трошляци от външната облицовка на 9 етажния блок все още се валяха по земята. Парчетата бяха солидни, а някои са падали от самия покрив на блока. От 20 метра височина това си е смъртоносна бомба, признаха с половин уста живущи.

Нямало обаче кой да се заеме с ремонта. Повечето от обитателите са възрастни хора, пенсионери, и не могат да отделят средства за саниране или дори елементарен ремонт. За капак, блокът на „Раковски” 13 нямал дори домоуправител. Запуснатостта личеше както по оглозганите тераси, така и по старите черчевета и ръждясали парапети. Блокът пък изглеждаше като прокажен от липсващата на петна външина мазилка.

В предишни публикации Haskovo.net предупреди за падащи тухли и комини от други два блока по централни хасковски улици. Зоните на бомбардировка обаче са порядъчно отдалечени една от друга, което води до заключението, че проблемът е разпространен и характерен за почти всички квартали с блокове.

Г.Христов

Пространството пред него бе осеяно с парчета
Пострадали няколйко паркирали коли
Мазилката на покрива и облицовката по терасите е проядена
Възрастните собственици нямат средства за освежаване и ремонт
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини