От х:

Днес в x:

Хасково изпраща 30 ученически екотворби на национелен конкурс

Красивата настолна лампа на клуб “Приятели на изкуството“

Цветни хрумки от материали за рециклиране, рисунки, които показват красотата на флората и фауната, и разкази на екотематика, заминават по линия на РИОСВ -Хасково за националния конкурс „Обичам природата- и аз участвам”.

30 са избраните от 7-членното жури творби. От всички 136 работи на повече от 150 участници от Кърджали и Хасково, комисията подбра по 10 в трите категории.

Цялото творчество беше показано днес в залата на местната икоинспекция. Настолна лампа с лампион от разрязани PVC-бутилки беше сред впечатляващите предмети. На изработеното от колектива Янка Асенов, Светлозар Николаев и Янка Николаева, с ръководител Красимира Петрова към клуб“ Приятели на изкуството“ към Обединени ученически общежития, съперничеше лампата на 14-годишната Гергина Гергинова. Оригинална чантичка, изплетена от найлонови торбички, привлече не по-малко вниманието. Тя е дело на третокласничката от ОУ“ СВ. СВ. Кирил и Методий“ от Кърджали. Габриела Иванова от 7 „А“ клас на СОУ „ В. Левски от Хасково участва в регионалния кръг с макет на

„Екокъща“. Най-мащабното произведение обаче е инсталацията на Емине Сюлейман, Гюлизар Дурмуш и Хюлия Сюлейман от Обединените ученически общежития. Под ръководството на Нели Йорданова момичетата успели да стегнат макета на общежитията само за две седмици. Използвали са какво ли не за направията му- от целофани за цветя, до пластмасови вилици и тарелки, та дори и самобрасначка. След като приключи участието в конкурса инсталацията им ще краси фоайето на общежитието, в което ученичките живеят.

М. Манолова

Инсталацията на Емине, Гюлизар и Хюлия

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини