От х:

Днес в x:

Пускат Стоматологията в Хасково на търг

Публичен търг с явно наддаване за три от помещенията на Центъра по дентална медицина в Хасково ще се проведе на 9 ноември. Ликвидаторът на общинското дружество д-р Кирилка Чолакова е обявила процедурата за търга, както и началните тръжни цени.

На тезгяха са сложени три помещения. Продава се стая от 30 кв. м. на първи етаж с начална тръжна цена 29 800 лв. Другите две помещения са – склад на първи етаж от 255 квадрата и помещение на 3-ия с площ 240 кв.м. Първоначалната цена на първото помещение е 83 500 лв, а на другото – 174 500 лв.

Цените са без ДДС.

До продажбата на Стоматологията в Хасково се стигна след години неудачи. Първият ликвидатор на Стоматологията д-р Ангел Николов бе освободен от поста през ноември 2011 г. с мотива, че не се е справил със задачата си. Той обаче успя да осъди общината да му плати 11 заплати накуп, като доказа в съда, че не е свършил работата си заради Общинския съвет, който през септември 2010-а е отказал да утвърди процедурата и началните тръжни цени за имуществото на дружеството.

Новият ликвидатор д-р Кирилка Чолакова проведе няколко търга за продажба на движимо имущество на Центъра по дентална медицина, а сега идва ред и на недвижимостите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини