От х:

Днес в x:

Хасково стана езеро.Учителите в Димитровград с работно облекло. Преглед на регионалния печат

"40 л/кв.м дъжд превърнаха Хасково в езеро" съобщава "Хасковска Марица" в челно заглавие. Най-тежко било положението около Младежкия център. Там колите буквално заплували. На снимката от първа страница се вижда как джип избутва заседнала кола. От Младежкият център дори избутали контейнер за смет по средата на улицата за да предотвратят инциденти с автомобили.

Куриозът е, че езерото е на метри от реката, която почти не повиши нивото си вчера. Вместо обаче да се отича в коритото, водата се връщаше на булеварда от канализационните шахти. Все едно самата река извираше оттам, коментираха снощни минувачи докато гледаха далеч по пълнободния булевард "България".

Темата с пороите продължава и на стр. 3

"Експерти броят кафявите мечки". Популацията ще се брои в Западните Родопи. Мечките намалявали напоследък.

"Градина на приятелството откриха в Стамболово". Нова забавачка по съвместен проект с Турция, откриха в община Стамболово.

"Санират Езиковата и "Левски" с 2 млн лева". По европейски проект, двете училища се сдобиват  с външна и вътрешна изолация, която трябва да им спести солидно количество пари за отопление.

"Нова фирма иска стотици общински декари". Новата фирма е "Викмар 2012" ЕООД и както личи от името и, е създадена тази година. Иска да наеме стотици декари пасища и мери в свиленградско. Предлага цена от 2-3 лв на декар, заради което веднъж вече бе отхвърлена от местния общински съвет. Сега кметът Манолов я вкарва отново, въпреки че наемната цена не е мръднала. Аргументите на съветниците са, че за земята наемателят ще получава по 30-40 лв субсидия на декар и е редно да му се поиска по-висок наем.

Наемателят е Гриша Грозев, който участва в управлението на толкова фирми, че ще изчерпят мастилото на компютъра при изброяване. По любопитните са АБ, Пътно поддържане-Хасково, Пътно поддържане-Харманли Детелина ООД и прочие. Син е на бувшия директор на "Тракия Бус" Велчо Грозев.

Важно е да имаш правилните родители. По възможност-директори.

"Оправдаха Сантиров, Попов и Цонев за подкуп" водещо на страница 3-та. Хасковлиите Петър Сантиров и Тенчо Попов са невинни. Невинен е и бившият военен министър Николай Цонев. Тримата бяха закопчани заедно, след като бяха обвинени, че са предлагали пари на следовател за да прекрати дело срещу Цонев. То било за нанасяне на щети на държавата за 120 млн лева. В крайна сметка тримата са оправдани след съмнения доколко законнно са използвани СРС-та при доказване на вината им.

Типично за съдебната ни система. Нещата не се доказват или оборват по същество, а се бламират чрез подробности. Няма значение дали тези тримата са оказвали натиск или предлагали подкуп, важното е че за това е научено по  недопустим начин. Все едно да чуеш че ти готвят номер, но да не повярваш, понеже си подслушал.

"Григор Димитров с нов треньор" новината от спортната страница. Нашият се раздели с Патрик Муратоглу, който се е ангажирал докрай със Серина Уилямс и вече ще се готви при французина Жан Франсоа Башело.

Раздялата бе повече от наложителна. Не може естет като Гриша да си партнира с мъж, който харесва жени като Серина Уилямс.

За "Новинар Юг" няма наводнено Хасково, а според първа страница-няма и Хасково.

"Учителките в Димитровград с блажно в торбичката и с пътни". Според подписания колективен трудов договор между местната община, синдикатите и съсловието, даскалите в Димитровград ще имат по 250 лв за работно облекло. 80 лв допълнително се дава за квалификация първо ниво, 55 лв за второ, 30 лв за трето ниво, за четвърто и пето-16 и 12 лв. Храната за педагогическия и непедагогическия персонал в детските градини е безплатна. Поема се транспорта на заетите в забавачките, от местоживеенето им до работата и обратно. Нова придобивка е поемането на 50 % от картата за транспорт в рамките на града за педагозите от Черноконево и Изток. Браво.

"Бронзовата Кристина черпи цял ден в математическата". Кристина Кирова от димитровградското ПМГ черпи за бронзовият медал от олимпиадата по астрономия, провела се в Корея.

"Заловиха тир с дрехи ментета". В Свиленград.

"Оправдаха Тенчо Попов и Сантиров за подкуп". Софийският градски съд вчера произнесе оправдателни присъди за триото, нарочено, че е давало подкуп на следовател за да прекрати разследване срещу бившия военен министър Николай Цонев.

"Лозенското убийство отново в окръжния съд". Пловдивският апелативен съд връща на хасковския окръжен делото по жестокото убийство в с. Лозен, с препоръката то да се гледа по по-тежка квалификацияа. А именно-убийство по хулигански подпуди по особено мъчителен за жертвата начин. Извършителят Никола Атанасов бе осъден на 12 г и 4 месеца, но сега трябва да получи по-висока присъда. На 16-ти април миналата година, Атанасов заедно с компания влиза в къщата и пребива до смърт Здравко Тошев от любимешкото село Лозен.

"Езиковата и Левски избиват 2 млн лева за 5 години". Санираните сгради на двете училища за 5 години ще спестят поне парите влошени в изолацията им, изчислява вестникът.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини