От х:

Днес в x:

Ремонтът на „Св. Екатерина” в прокуратурата. Стойчо става почетен димитровградчанин. Преглед на регионалния печат

Ремонтът на „Св. Екатерина” – в прокуратурата, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Заканата е на шефа на ОбС в Димитровград Стефан Димитров. Става дума за скандалния ремонт на болницата за 49 бона, който с лихвите набъбва до 650 000 лв. Бизнесменът Георги Табаков отказал споразумение.

Предлагат Стойчо Младенов за почетен гражданин, друг акцент от 1-ва. Отново става дума за Димитровград.

Бежанският лагер в Харманли ще е затворен, акцент от 2-ра. Настанените там няма да имат контакти с местните жители, гарантира шефът на агенцията за бежанците Никола Казаков, който вчера бе в Хасково.

Пасат изгоря в движение, водещо на 3-та. Возилото лумнало около 22 часа миналата вечер на ул. „Дунав”.

Резнаха незаконна вода на рушветчия, темата на 4 страница. За вчерашната акция на ВиК – Хасково. Един от незаконните обвини бивш шеф във водното дружество, че е взел рушвет от 500 лева, но не потулил документите, както обещал.

Сестри Стоеви тръгнаха за Световното в Япония, акцент от спортната страница. Шампионатът ще се проведе от 25 октомври до 3 ноември в град Чиба.

Стойчо става почетен димитровградчанин, заглавие над главата в „Новинар юг”. Вчерашната контрола на червените с местния тим заема цялата спортна страница.

ВиК копна встрани и удари крадец на вода с 5 бона, челно заглавие на първа страница. За вчерашната наказателна акция на водното дружество.

Стефан Димитров сезира прокуратурата и за себе си, акцент на 2-ра. Шефът на ОбС Стефан Димитров смята, че вина за тежкото положение на болницата носят последните трима председатели на Общинския съвет – Иво Димов, настоящ кмет, Катя Чалъкова, а третият е самият той.

3 години затвор за муле с хероин в пояса, водещо на 3-та. Присъдата е за мулето с немски паспорт Чобан Аклая.

Двама лъхат на 70 литра нафта, находчиво заглавие на страницата. 17-годишните били спипани случайно на улицата, помъкнали маркуч с мирис на дизел. След „беседа” с полицаите си признали, че са източвали горивото на трактор и камион.

Проф. Светослав Овчаров: При Живков се построиха 3 Българии, но и 5-6 Турции, заглавие на интервю с режисьора на 4 страница.

Хасковлийчета искат от Европа мол и 3D кино, акцент от 8-ма. За конкурса за рисунки на тема „Какво Европа да направи за моя роден град”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини