От х:

Днес в x:

Химици показаха спори на гъби, от туризма ги нахраниха

Пъстър и много колоритен. Такова определение си заслужи днес Младежкия център в Хасково. Още от входа, през фоайето до залата, малки и големи ученици от целия регион посрещаха гостите.

Докато малчовците от предучилищната възраст рисуваха, по-големите каки и батковци от гимназиите се суетяха край изложенията на училищата по туризъм. Там места за зяпачи почти не останаха, защото имаше за похапване на корем, и то все нещица произведени от учениците.

Покрай презентационните маси на Леката промишленост пък нещата изглеждаха ужасно сериозни, защото ставаше въпрос за абсолютна прецизност.

Масовата атака от страна на младите дами беше площадката, където бъдещите маникюристки показваха какво са научили досега.

Един от най-интересните терени беше този на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии от Димитровград. Там под вещите напътствия на дванадесетокласничката Кирилка Маркова, мераклиите наблюдаваха под микроскоп спори на гъби.

Истинска радост обаче донесоха рисунките на най-малките художници от детските градини. Всички те бяха част от втория етап на инициативата NELLII. Тя е средство за провеждането на националната стратегия за учене през целия живот и приоритетите на стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието. Разработката е едногодишна и ще приключи през 2013-та година. По време на инициативата във всеки от 28-те града, включително и Хасково, се организират подобни на днешния форум. Целта на събитията е учениците от всички етапи на обучение да представят сферите, в които се обучават. В края на инициативата ще бъдат представени всички фестивал, които ще бъдат публикувани в онлайн сборник, а натрупаните предложения, идеи и опит ще бъдат приложени в политиките в областта на ученето през целия живот.

Някои рисуваха портрети...
...други градския пейзаж..
каките пък рисуваха по ноктите си...
...а бъдещите майстори кулинари се постараха да има гозби за всички
Бъдещите химици пък демонстрираха, че специалността им макар и трудна, е много интересна
... и почерпката беше пъстроцветна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини