От х:

Днес в x:

18 съдят общината заради дупки. Преглед на регионалния печат

"18 съдят общината заради дупки" информира "Хасковска Марица". Това са хора претърпели щети, най-вече по колите си, заради разбитите улици на Хасково. Миналата година са били само трима. Затова от кметството предлагат на местопроизшествие с дупка, да присъства представител на администрацията. За да не се били манипулирали фактите.

И да присъства и да не присъства, за пред застрахователите и съда важи документът издаден от КАТ. Така е по закон, а подзаконов нормативен акт като общинска наредба, не може да го промени. По-скоро кметството ще си има свидетел при бъдещо обжалване в съда.

"Механото оборудва модерни лаборатории". По съвместен проект с гимназия от Люлебургас, хасковската гимназия по Механо и електротехника се сдоби няколко модерни кабинета за обучение на своите възпитаници. Проектът е на стойност 540 хил. евро.

"Махнаха перде на 45 годишен"-чело на вестника. Махнаха перде от окото на пациент в Очно отделение.На общо 200 души били поставени меки лещи в отделението.

На очните лекари май това им е работата.

"С 30 % повече пари за растиниевъдите". И на животновъдите. Според съобщение от ведомството на Мирослав Найденов, за догодина отпада плащането за единица площ. Което означава по-малко пари за зърнопроизводителите, за сметка на пренебрегваните до сега зеленчукопроизводители, наречени кой знае защо "растениевъди". 

Явно пшеницата не е растение.

"12 лв за отказ от транспорт до сечище". Казусът е в Стамболово. Ако искаш да си закупиш един кубик дърва и да си го доставиш със собствен транспорт, ще трябва да платиш на общината 12 лв. При условие, че общинският транспорт на кубика струва 15 лв. Нещата изглеждат малко по смислено на фона на 4-5 купени кубика дърва, чийто транспорт би струвал 75 лв, а освобождаването от него-все така 12 лв.

На пръв път абсурдната такса, е мярка срещу бракониерската сеч, каквато би била много по вероятна ако всякакви коли се мотаят в сечището например.

"Есенна слука" рибарска страница на Щерю Щерев.

За незапалените, рибарските трепети и вълнения са по-скоро "есенна скука".

"6 от Бисер излъгани"- чело на Новинар Юг. На 6-ма от Бисер не им били готови обещаните до края на годината къщи. Заради неостига на стредства и края на строителният сезон, къщите на тези 6-мата ще се построят през пролеттта. По желание на потърпевшите, държавата може да им осигури вагон за прекарване на студените месеци. До момента има само едно такова искане. 24 къщи са вече построени, довършителните работи по някои от тях ще продължат до края на ноември.

"Хасково посиня съвсем откъм центъра". Още три улици да влезнат в Синята зона в центъра, предлага кметът Георги Иванов. Разчетите са за обособяване на още 146 паркоместа. Улиците върху които ще сложи ръка Зоната са "Козлодуй", "Атон" и "Патриарх Евтимий", където сега се помещава паркинга на областна администрация.

"Трима набиха двама в Република". Ромският екшън в Махалата е бил заради неуредени финансови взаимоотношения. Инцидентът е станал на улица "Нешо Брайков".

"Разследван за убийството на Лизнатия буйства в Хасково"-водещо на крими страницата. Лизнатия е Ергюн Рашид, показно разстрелян в Хасково на 24 март 1997-ма година. Заподозрян за убийството е бил руснакът, сега украинец, Андрей Валериевич Емелянов. Бивш офицер от КГБ. Заподозрян че е изпълнявал мокри поръчки из Хасково и Кърджали.

Завчера Андрей Валериевич пийнал малко повече в хасковското заведение "Бали". Понапил се, започнал да буйства и счупил маса. Къде културно, къде не-охраната го изхвърлила от заведението. За случая била уведомена полицията и тук станало интересно, понеже се оказва, че Емелянов има забрана да стъпва в България до 2013-та година. Само че от престъпник, Андрей Валериевич станал жертва-два дни по-късно се присетил, че му обрали златната гривна в заведението. Пуснал жалба до полицията, те пък го пуснали да си ходи по живо по здраво.

"Копие увито в плащеница откриха край Меричлери, водещо на втора страница. Става дума за находките край Меричлери. Там бе открит римски некропол, а един от гробовете е погребална клада на римски воин. Сред оръжията с които е бил погребван е бойно копие със следи от червен плат по него-очевидно от плащ. Това определя погребаният боец като римски командир от средно ниво. Дължината на намереният гладиус/меч/ пък указва че боецът е бил кавалерист.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини