От х:

Днес в x:

Доброволци влизат в огъня за 1,85 лв. на час

Доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, събира община Любимец. В доброволческия отряд, който ще носи името на легендарния връх Шейновец, ще могат да се включат всички желаещи, навършили 18-годишна възраст.

Сред условията, на които трябва да отговарят доброволците, са те да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер. Кандидатите могат да бъдат заети по трудово или служебно правоотношение или безработни. В доброволческия отряд обаче не могат да участват служители от Министерството на вътрешните работи и военни.

Подборът на кандидатите за доброволци ще бъде направен от комисия, определена със заповед на Кмета на Община Любимец. Одобрените за формированието ще сключат граждански договор. На доброволците ще бъде осигурено обучение, застраховка срещу злополука и екипировка за 400 лв. със срок на ползване 2 години.

Доброволците ще получават възнаграждение за участието си в мероприятия, които са регламентирани от Закона за защита при бедствия. Размерът на възнагражденията на доброволците е съобразно извършените дейности и отработените часове за участие. Новият размер на минималната часова работна заплата, който влиза в сила от началото на следващата година е 1,85 лв. на час.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини