От х:

Днес в x:

Ангиографът на финалната права, замерват му радиацията

Ангиографът излъчва радиация, чието ниво е строго контролирано

Спецове от Агенцията по ядрено регулиране ще дойдат този четвъртък за да направят финално замерване на радиацията излъчвана от най-новата придобивка на областната болница - ангиографа. Радиацията веднъж бе замервана от регионалната здравна инспекция /РЗИ/, откъдето потвърдиха, че всичко е в нормата, но последната дума за всеки уред излъчващ радиоактивност е на АЯР.

Ако пробите са успешни и всичко е в нормата, уредът ще бъде готов за незабавна експлоатация. Следващата стъпка е документацията от многобройните проверки да бъде депозирана в Министерството на здравеопазването, откъдето ще дойде разрешението за експлоатация. За приемането на първите пациенти обаче ще е необходим договор със Здравната каса за клинични пътеки. При добра воля е напълно възможно уредът да започне да диагностицира хасковлии още в последните два месеца на тази година.

Иначе хасковската инвазивна кардиология вече си има и назначени лекари, сред които пироговците д-р Орлин Радев и д-р Валери Гелев. Последният е шеф на отделението по инвазивна кариология към Институт "Пирогов", а в Хасково ще е в ролята на консултант. Началник на хасковското кардиологично отделение с инвазивната му „придобивка“ ще остане д-р Александра Милева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини