От х:

Днес в x:

Иззеха 27 200 къса цигари без бандерол

При мащабна, съвместна акция на  пернишки  и радомирски криминалисти се установиха и иззеха   27 200 къса цигари без акцизен бандерол на МФ. Иззети са и два автомобила, с които са били транспортирани и съхранявани цигарите.

      Продължават засилените мерки на ОДМВР Перник за пресичане на нелегалното разпространение на акцизни стоки.

      Вчера, вечерта, при проведена специализирана акция от служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност’’ при ОДМВР  Перник и радомирските им колеги на територията на гр. Радомир, е спрян  лек автомобил  ‘’Опел Астра’’ с пернишка регистрация,  ползван  от Х. К. (27г.) от гр. Радомир. При извършената проверка, в багажника и купето на колата  е открито голямо количество безакцизни,  тютюневи изделия.

      Едновременно с това е извършено  претърсване в дома на  лицето, където също са открити цигари без бандерол. При успешната акция са открити и иззети близо 20 000 къса цигари без бандерол на МФ.

       По - късно, при същата операция, е извършено претърсване и на друг автомобил  ‘’Опел Фронтера ‘’ с кюстендилска регистрация, собственост на 37 годишния Д. С. от гр. Кюстендил. В луксозното возило са открити и иззети още 4000 къса безакцизни тютюневи изделия, добре скрити в автомобила.

      Двамата мъже не са познати досега на органите на реда с противозаконни прояви.

      При проверка на друг адрес в гр. Радомир, ползван от Г. В.(35г.) - познат на органите на реда с противозаконно отнемане на автомобил, са намерени още 3400 къса от акцизната стока.

       Трите лицата са задържани за 24 часа. Автомобилите и цигарите са иззети по надлежния ред. Уведомена е Районна прокуратура – Радомир. Образувани са четири  досъдебни в  РУП    МВР Радомир   и работата по случаите  продължава.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини