От х:

Днес в x:

Незаконен паркинг си спретна Пернишкото РДНСК

Най-големият нарушител в държавате е... самата държава.

Пернишкото РДНСК, прославило се с безкомпромисните си действия срещу "незаконните" строежи на кабелните оператори в града ни се оказа, че не е така принципно и безкомпромисно към собствените си действия!

Репортер на www.perunik.com видя, че РДНСК е узурпирало без всякакво правно основание едно паркомясто на паркинага срещу съда! До него виси абсурдният знак, забраняващ спирането (който, между другото, е задължителен за ВСИЧКИ автомобили - включително и за тези на РДНСК). Според Закона за движение по пътищата в зоната на действие на този знак е забранено спирането на ВСИЧКИ превозни средства. А там, където спирането е забранено е забранено и да се паркира.

Излиза, че РДНСК са си резервирали място, на което никой (включително и те) да не може нито да спре, нито да паркира! Ашколсун бе, умници, машалла!

Наивно проверихме имат ли право РДНСК да си запазват служебно място за паркиране? В действащата в момента "НАРЕДБА № 1 ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПЕРНИК" въведен ред за закупуване на служебно място за паркиране НЯМА! Което значи, че държавните служители са си присвоили това място в нарушение на закона!

За кой ли път се убеждаваме на собственият си гръб, че законите в тази държава се нарушават най-безобразно и масово от ... служителите на същата тази държава!

А между другото - за сведение на умниците от РДНСК, едно служебно паркомясто трябва да е обозначено така:

Ако е разрешено...

 

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини