От х:

Днес в x:

Бедния в „Орфей“: наполовина разрушен, наполовина наводнен

Синът на Георги Бедния - Йордан, показва наводнението в законния първи етаж на сградата

Снощният проливен дъжд, който се изсипа над Хасково, е наводнил „законната“ част от сградата на Георги Кьосепашев – Бедния в квартал „Орфей“. След като РДНСК издаде заповед за разрушаване на незаконния втори етаж, работниците са свършили работата си до половината. Поради конструкцията на сградата обаче – с вътрешни стълби, дъждът е наводнил и законния първи етаж. Водата е няколко пръста, но залива и кабели, по които тече ток и преминаването оттам е свързано с рискове. Според сина на Георги Бедния – Йордан, разрушителите вършат работата си през пръсти и като доказателство посочва спукана тръба от водопровода.

Срокът за разрушаването на незаконния строеж изтече, но от РДНСК го удължават до края на октомври. Посочена в заповедта причина била, че собственикът на имота плашел работниците с пушка, което забавило работата.

Семейството на Георги Бедния обмисля какъв иск за щети да предяви към строителния контрол, тъй като наводнената част от имота е напълно законна, но е пострадала точно от действията на РДНСК.

Тодор Кръшков

Вторият етаж е под открито небе и е наполовина разрушен

Спуканата тръба от водопровода
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини