От х:

Днес в x:

Рушкат сградата на Христо Василев, ще правят търговски център

Около 14.30 часа започна разрушаването на източния край на сградата

Високоспециализирана техника на старозагорска фирма започва днес разрушаването на 4-етажната сграда между областна администрация и банка ДСК. Рушенето се очаква да започне в късния следобед. За целта е отцепено пространството между площад „Свобода“ и бариерата на паркинга до читалище „Заря“. Самият паркинг не функционираше, дори и такситата от близката стоянка трябваше да се преместят за да освободят място на прииждащите верижни и колесни машини. 

Рушенето ще започне откъм ДСК, защото от обратната страна има риск цялата сграда да колабира внезапно, обясниха строителите. 

4-етажната сграда е собственост на хасковската фирма „Марса АД“. В Хасково обаче я знаят като сградата на бившия областен Христо Василев. Последният потвърди с усмивка версията, като уточни все пак, че той е основен акционер в „Марса АД“, които „де юре“ се водят притежателите на имота. 

На мястото на сегашната сграда ще бъде изграден 7-етажен обект от смесен тип, допълни Василев. Първите етажи ще бъдат за офиси и търговски обекти, а горните ще са жилищни помещения. Общата височина на обекта ще е 25 метра. 

Рушенето на старата сграда и строителството на нова бе планирано отдавна, но спорове по така наречения Кинт /Коефициент на интензивност/ отлагаха началото на дейностите.

Г.Христов

Христо Василев лично инспектираше началото на дейностите
Придвижването на тежки машини затрудни движението по "Съединение"
Разрушаването напредваше бързо
Гледката събра десетки сеирджии
На разхождащите се по площада майки не бе толкова забавно, заради стелещият се прах
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини