От х:

Днес в x:

ПМГ забрани паркирането в двора си. Преглед на регионалния печат

"Милева забрани паркинга в ПМГ-то", вестник "Новинар юг". Директорът на хасковската математическа гимназия Тодорка Милева издала категорична забрана да се паркира в двора на училището, използвано повсеместно като паркинг от учениците. Децата често паркирали, надували музиката от уредбите на колите си и си пиели кафето там. Освен това в училището имало и доста малки деца, за които бръмчащите возила представлявали сериозна опасност. Както е известно, в ПМГ има паралелки от 5, 6, 7 клас, въпреки че по принцип в профилираните гимназии приемът е след завършен 7 клас. По рано на входа на уличката към гимназията имало знак "влизането забранено", но знака изчезнал. Това принудило директорът да издаде строгата заповед. Още повече, че на няколко пъти общинска полиция съставяла актове за неправилно паркиране в двора.

Паркингът на ПМГ е един от най-лъскавите в Хасково. Преди време Haskovo.net писа за наличието на Мерцедес модел 2012 година, който бе на възпитаничка на гимназията. Именно снимката на тази кола онагледява и самата статия.

"Бум на застраховки в Динево, Бисер-пас", чело на вестникът. След опустошителните наводнения от февруари, много хора в хасковското село Динево си сключили застраховки за имущество. Наопаки, най-пострадалото село, харманлийското Бисер, не проявявало никакво желание за това. Твърдели, че бедата не може да ги връхлети пак.

Това е един от митовете във войната. В яма от снаряд не може да попадне друг снаряд. И да не е вярно, едва ли е имало живи свидетели, които да опровергаят това.

"Чакат президента на стрелбите в Корен". От вчера на военният полигон в Корен тече национално учение на спецчастите на БА. В последният ден на стрелбите, четвъртък, се очаква и главнокомандващия-президента Росен Плевнелиев.

"В Обс ще си четат пресата на банки". За ремонта на залата в която заседават хасковските общински съветници. Новите банки са със система за електронно гласуване. Удобни са и за четене на вестник.

Не се казва нищо за спане, но те пък и не са тествани.

"Приключва разследване на нацистко убийство", водещо на 3-та страница. Станимир Колев се събудил една сутрин с нагласата "да убие мангал". Срещнал 67-годишният Георги Минков, който дори не бил такъв. Станимир го заклал, после продължил към баба си. Младежът е 21 годишен. Разследването срещу расиста вече е приключило. Чака се само ДНК-анализ. Самият Станимир признал за деянието след разпит с детектора на лъжата.

"Опашка за преглед на сърце", водещо на "Хасковска Марица". 20 души минали на профилактични прегледи при д-р Любен Балтаджиев в ДКЦ "Свети Георги". Повечето от посетителите били вече с известни диагнози на сърдечни заболявания. Имало обаче и такива, които импулсивно решили да се прегледат. Жените са по-активни в профилактичните прегледи и по стриктни към назначеното лечение, заключава докторът. В бившата военна болница и днес продължават профилактичните прегледи по случай отминалия световен ден на сърцето-29-ти септември. Преглед може да се осъществява и без направление.

"Серен диоксид над нормата в Димитровград". В три последователни часа, измервателната станция за въздуха е отчела превишение на алармения праг за серен диоксид за въздуха в Димитровград. Едно от превишенията е било сериозно-816 микрограма на кубичен метър въздух, при алармена норма от 500. Наслагваните емисии от електрически централи са причина за обгазяването.

"Забраниха измамните практики на телеком". От КЗП/комисия за защита на потребителите/ са забранили на телеком прилагането на 5 нелоялни търговски практики. Не се посочва името на телекома, но практиките са широко разпространени, допълва вестника. Една от най-често срещаните е т.нар.договор от разстояние. На абонат му се обаждат с предложение за нов договор. Той отказва, но се оказва, че договор съществува. При жалба и направена проверка, от телекома предоставят записа на телефонния разговор, от който става ясно, че клиента е отказал. От телекомът излизат със заключение, че договорът е индексиран заради техническа грешка в системата. И го прекратяват. Но това става ако се жалваш. Затова, жалвайте се когато смятате, че правата ви на потребител са нарушени, призовава статията.

"Домашен арест за 3-ма от цигарената афера". Трима от задържаните в разбитата нелегална фабрика за производство на цигари Уинстън в с. Узунджово, бяха извадени иззад решетките и оставени под домашен арест. Това на практика е облекчение на мярката. Мотивите на съда са, че арестуваните имат жени и имущество и е малко вероятно да избягат. Още повече, че предвиденото в закона наказание е от 2 до 8 години затвор. А една от предпоставките за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" е законът да предвижда поне 10 години затвор.

"БМВ блъсна Форд със сватбари".Инцидентът станал край ТК 21-ви век, пред първа поликлиника. Към 17.30 часа форд натоварен със сватбари, включително и две деца, се спуска по Кърджалийска, но е ударен от БМВ идващо по бул. "България" и очевидно без предимство.Няма пострадали само омачкани тенекии. Говорело се обаче, че шофьорът на БМВ-то няма книжка, нито пък застраховка "Гражданска отговорност".

Има обаче БМВ.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини