От х:

Днес в x:

Средния бизнес е против вдигането на минималната работна заплата

Шефът на РСО" Марица" Райна Йовчева обеща всеаческа подкрепа по проекта за фирмите

Малкия и среден бизнес у нас тепърва ще търпи загуби от повишаването на продуктовата такса със 16 пъти. Тази стъпка ще доведе до закриването на много от малките фирми. Това прогнозира на българо-гръцки бизнес форум председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Той обяви, че безнеса е  против увеличаването на минималната заплата. „ Заплатата не е социална помощ. Тя е финансова еквивалентност на нещо, което човек е произвел. Производителността на труда у нас, за съжаление, не отбелязва повишение“, аргументира се Янчо Янев. Той посочи ощe, че бизнеса е притеснен от непрозрачността за определянето на цената на газта, с която тя стига до крайния потребител.

Представители на бизнеса от пограничните региони на България и Гърция си дадоха среща днес в хасковското село Клокотница. Разговорите се проведоха в новоизградения бизнес инкубатор там. Той се помещава в реновираната сграда на бившето училище в селото.

Лектори от двете страни на границата представиха последните нововъведения в сферата на законодателството, конкурентните бизнес взаимоотношения и стандарти. Форумът е инициатива по проект финансиран по Програма за  европейско териториално сътрудничество Гърция – България. Той се реализира успешно вече втора година от РСО »Марица» в партньорство с Община Хасково и гръцки организации.

Пред представителите на бизнеса Райна Йовчева посочи, че изградения с пари по проекта бизнес инкубатор ще предоставя безвъзмездно помощ на фирми, които имат нужда от различни консултации- от юридически до счетоводни безплатни услуги, обеща шефът на Регионалното сдружение на общините „ Марица“ Райна Йовчева.

М. Манолова

Представители на българския и гръцкия бизнес се събраха за дискусия в хасковското с. Клокотница

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини