От х:

Днес в x:

Марчев се споразумя с общината, ще плаща 48 бона

Златко Марчев

До шест месеца фирмата на общинския съветник Златко Марчев „Марчела-90“ трябва да плати на община Хасково близо 48 бона. Сумата е резултат от приспадане на дължимите пари между двете страни. Вчера Марчев и представител на общината подписаха споразумение в съда, според което се отказват от всякакви претенции една към друга.

Съдът изследва подробно отношенията между администрацията и фирмата. Спорът започва през 2007 година при обществената поръчка за реконструкция на улици. С друг контракт от същата година пък „Марчела“ поема задължението да изгради 4 блокчета за социално слаби. Първият договор е за 1 433 520, 50 лева без ДДС. За строителството на блокчетата пък „Марчела“ е получила от общината общо 2 621 282,16 лева, но според експертите общината е платила в повече 489 300, 30 лв.

Според споразумението всяка от страните се отказва от неустойки и лихви, произтичащи от договорите, а след като се тегли чертата остава сумата от близо 48 хиляди лева, които Марчев трябва да брои на общината.

Споразумението слага край на съдебна сага, продължила повече от година. Тя започна с блокиране на общинските сметки от бизнесмена, последвано от запор на банковите авоари на самия Марчев от страна на общината.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини