От х:

Днес в x:

Болницата си запази паркинга

1 лв на час. Все още не е в сила правилото за безплатния първи половин час

Две бариери заградиха от днес подстъпите към двора на областната многопрофилна болница. Бариерите са електронни и се вдигат само след получаване на съответната карта, която ще отчита престоя на влизащата кола. Шофьорът на автомобила дължи такса от 1 лв на час. 

Целта на мярката е да се прекрати порочната практика граждани да използват двора на лечебното заведение като безплатен паркинг. На теория, се плащаше и досега, но по 1 лв за влизане, независимо от времето което автомобилът прекарва вътре. Някои граждани дори си спестяваха левчето с мотива, че карат спешен случай и ще платят после. Излизат пеша, а когато идват да приберат автомобила си, обикновено охранителят е вече друг, който ги пуска безпроблемно. 

Стига се дотам, че от паркирани безразборно коли не могат да минат линейките за вътреболничен транспорт. Отделно от това, не остават паркоместа и за хората от персонала на лечебното заведение. Там работят над 500 души. 

По неофициална информация, поставянето на електронните бариери струва над 20 хиляди лева. Те са изцяло за сметка на охранителната фирма. В разрез с обичайната практика за едногодишни договори, фирмата е сключила двугодишен контракт, за да избие инвестицията. 

Идеята на ръководството на МБАЛ е първият половин час от престоя на гражданите да е безплатен. Също и работещите в болницата да получат пропуски за безплатно влизане и престой. „Ще уточняваме схемата, докато намерим оптимално решение за всички“ коментира д-р Близнаков. 

Припомняме, че бариера има и на втория вход на болницата. Той обаче бе определен само за линейки, които са снабдени с електронно устройство за дистанционно вдигане на преградата.

Г.Христов

Бариера има в двете посоки. Пускат да излезете, след като платите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини