От х:

Днес в x:

Петров скочи на Борисов. Преглед на регионалния печат

Петров скочи на Борисов, заглавие до главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на втора страница. Хасковският депутат от ГЕРБ гласувал заедно с опозицията срещу приемането на годишния доклад за национална сигурност в парламентарната комисия. Иван Петров е единственият представител на управляващата партия в тази комисия, а въпросният доклад бил подписан от премиера. Според Петров обаче документът бил компилация от докладите на отделните министерства и не били ясно изведени приоритетите, особено след атентата в Бургас. Петчленната комисия връща доклада на правителството за основна преработка.

В случая може само да се каже „браво” на Петров за мъжката постъпка.

Огнище на зараза край Гълъбец, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за откритите вчера купища животински кости, вероятно от нелегална кланица.

Лъснаха 610 квадрата в повече към вилата на МВР, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на трета страница. Вчерашното съдебно заседание по казуса бе закрито. Изданието сравнява данните от кадастралната карта и тази на общината, между които имало разминаване от 610 квадратни метра. Тази сметка обаче е правена без кръчмаря, защото ако има разминаване, очевидно една от картите не е вярна. Коя точно обаче е грешната, ще стане ясно едва след като магистратите ги разгледат подробно. Очаква се това да стане на 16 октомври.

1 млн. стари борчове събраха в Димитровград, акцент от 4-та. Просрочените дългове били погасени през последните 5 месеца. Оттогава общинската данъчна служба има нов шеф. Общите несъбрани данъци били около 3 млн. лв.

2 бона за бой над „Хасково”, водещото заглавие на спортната страница. След като досега никой не успял да бие футболния отбор на областния град, в действие влизат финикийските знаци – на „Хеброс” била обещана премия, ако победи „Хасково” в неделя на стадиона в Харманли.

Вербувайте алчни хора с комбинативен ум, заглавие на голям материал на 6 страница. Такива инструкции били давани на Държавна сигурност в региона през 70-те и 80-те години на миналия век, когато службите създавали тайните канали за наркотици и оръжие. Така се пръкнали днешните босове, повечето с прякори.

Животински отпадъци вмирисаха Козлец и Гълъбец, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Темата е вчерашната находка от стотици килограми кости на заклани животни.

3 паметника се борят за „Чудесата на България”, друг акцент от 1-ва. Става дума за кампанията на в. „Стандарт”, а местните исторически забележителности са Александровската гробница, крепостта край Мезек и вила Армира в ивайловградско. Засега те изостават в гласуването.

Добри Беливанов оглави нов съюз на диабетиците, водещото заглавие на 2 страница. Вчера бе учредена нова структура на болните от захарна болест. Старият съюз нямал никаква дейност, липсвало дори помещение.

Засекретиха делото за вилата на МВР, акцент от 3-та. За вчерашното дело в административния съд. Общината иска да се отмени заповедта на областния управител, с която се спираше проверката за законността на строителството в учебния център на силовото ведомство в Кенана.

С 60% поскъпват продуктите от вендинг машините, темата на 4 страница. Цените ще скочат заради изискването те да бъдат свързани с данъчните от 1 октомври. Поне 30 процента от автоматите пък ще бъдат изтеглени, смятат от бранша. Кафето от такава машина в Хасково е средно по 30 стотинки и е най-евтино. Дори след евентуалното поскъпване то пак ще си остане с най-ниска цена.

Хасковските чудеса на България, темата на 5 страница. Представени са по-подробно трите местни обекта, които участват в гласуването, вероятно с надеждата да се изкачат по-нагоре в класацията. Засега тя се води от Белоградчишките скали и Магурата.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини