От х:

Днес в x:

Митничари хранят 16 “арестувани” папагала

Една дузина папагалчета хранят митничарите на ГКПП-Капитан Андреево от два дни. Птиците са 16 от вида „корели“. Те са “ арестувани” от инспекторите на границата ни с Турция в ямболски “Форд Мондео”.

Опито да пренесе нелегално папагалите в южната ни съседка направила 35-годишната българската гражданка от Ямбол, която пътувала за Турция със спътника си, също български гражданин. Опитът за контрабанда е по време на изключително усиления трафик от Турция към Западна Европа след Рамазан Байряма. Контрабандистите са разчитали,че митническите инспектори са занижили контрола към излизащите от страната автомобили, за да обработват по-бързо идващите от Турция. Те не декларирали нищо пред митническите власти, но по искане на Гранична полиция колата им била селектирана за митническа проверка. При огледа в багажа на жената инспекторите се натъкнали на птиците. Собственичката им признала, че отглежда папагалите в дома си и ги носи за подаръци на роднини в Турция.Сметките им обаче излезли криви и те са спипани с незаконния си товар.

В южната ни съседка красивите птици се търгуват на трикратни цени от тези на нашия пазар. Те са много търсени, защото са традиционен подарък между влюбените. По случая е съставен акт и са уведомени компетентните органи.

Папагалите са приютени във ветеринарен терминал на МП Капитан Андреево. Митническите служители са купили за птиците необходимата им храна и полагат всички грижи за тяхното безопасно пребиваване.

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини