От х:

Днес в x:

Трети конкурс за шеф на Ортопедия, никой не ще

След д-р Румен Иванов, отделението така и си остана без шеф

Нов конкурс за шефското място на отделението по ортопедия и травматология обявиха от хасковската многопрофилна болница. Мястото е вакантно от октомври миналата година, когато от поста бе отстранен дългогодишният началник д-р Румен Иванов. За временен шеф бе определен д-р Митко Петков. 

Последваха два конкурса за шеф на отделение. На първия така и не се яви кандидат, който да отговаря на изискванията. На втория пък се яви предишния шеф д-р Георги Фотев, но той пък взе че не се класира. Третият опит ще бъде след месец, считано от вчера, в който се събират документите на кандидатите.

Всеки мераклия да стане болничен шеф, при това на едно от възловите отделения щя трябва да има:

1. Висше медицинско образование 2. Придобита специалност по профила на отделението.

 3. Трудов стаж не по-малко от пет години след придобиване на специалността.

 После следва конкурс в два етапа : 

  1. Защита на писмен проект на тема : „Програма за развитие на отделението в условията на здравна реформа”.

           2. Събеседване по писмената разработка на кандидата и върху медицинските стандарти, Закона за здравето, Закона за лечебните заведения и други нормативни актове в областта на здравеопазването.

Кандидатите се класират според средно аритметичната оценка от двата кръга. Тези които получат под 4.50 не се класират. Такава например бе съдбата на предишния кандидат-д-р Георги Фотев.  

Преди време, началникът на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков се закани, че ако е необходимо отделенията ще стоят с години без постоянен шеф, но няма да допусне неподготвени кадри начело.

Куриозното е , че ортопедия бе едно от първите отделения които получиха подкрепления от мастити специалисти. В отделението оперира проф. д-р Владимир Ставрев от университетската болница в Пловдив, а началникът на клиниката по ортопедия към Пирогов доцент д-р Румен Кастелов, редовно консултира хасковски пациенти. Но специалисти за постоянна работа трудно се намират.

Г.Христов

Ортопедия продължава да работи без шеф
В отделението вече идват светила като професор Ставрев/ на снимката/ и доцент Румен Кастелов от Пирогов, но не нови началници
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ni
    NikSofNik
    45 -2
    19:26, 28 ное 2012
    На кого какво се пада никой незнае и добре че е така иначе едва ли щяхме да живеем И д-р Петков получи полагаемо но твърде късно Той е пак той един от подражателите Съсипа Обра и Изостави по най-унизителния начин Дано живее спокойно след цялата "заслуга" която остови и оставя след себе си
  • 2
    Pr
    PriateliKolegiBG
    46 -2
    20:15, 9 дек 2012
    Нямат значение вече никакво негативните качества на Митко Петков. Но няма никога да ти простим това което причини на жена си и семейството и. Ние бяхме нями свидели и неможем да си простим. Унищожи безхайно един прекрасен човек, специалист, колега и приятел. Болката ни е огромна, а твоята безотговорност поразителна! Супер нахалство е поведението ти.
  • 3
    Pr
    prpoznati
    33 -2
    20:56, 27 дек 2012
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Още новини

Последни новини