От х:

Днес в x:

Стрелба пред Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, има убити и ранени

Двама души, сред които нападателят, бяха убити, а още най-малко 8 - ранени, при стрелба пред Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, предаде Ройтерс, като се позова на представител на полицията. По-късно Евронюз предаде, че убитите са четирима. Засега няма официална информация. По първоначални данни атаката не е терористичен акт. Тя е станала малко след 9 часа местно време на тротоара на Пето авеню до емблематичната сграда в Манхатън.

Според свидетели нападетелят започнал да стреля безразборно по хората, при което загинал случаен минувач. След това стрелецът бил убит от полицията, съобщи местната телевизия NY1. За трима от четиримата пострадали няма опасност за живота.
"Чух изстрели, нещо като пукот, но определено беше наведнъж", каза пред Ройтерс 33-годишната Далия Анистър, която работи в офис в близост до 102-етажния Емпайър стейт билдинг.

Франс прес цитира очевидци, според които стрелбата избухнала в резултат на спор между двама служители.

Заради инцидента в радиус от няколко пресечки около сградата улиците са затворени, което доведе до сериозни транспортни затруднения. Емпайър стейт билдинг - едно от най-посещаваните от туристи места, особено в разгара на летния сезон, се намира и на две пресечки от гара Пенсилвания, която е сред основните транспортни линии на Ню Йорк, отбелязва Ройтерс.

Това е третият подобен инцидент за по-малко от месец в САЩ.
На 30 юли млад мъж застреля 12 души и рани още близо 60 по време на нощна прожекция на последния филм от сагата за Батман - "Черният рицар:Възраждане". Оказа се, че това е 24-годишният бивш студент по неврология Джеймс Холмс.

На 5 август пък бивш военен уби 6 души в сикхски храм в щата Уисконсин, преди полицията да го ликвидира.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини