От х:

Днес в x:

20 000 струва новото кръгово кръстовище, ремонтът приключва през септември

Водна каскада на 3 нива, капково напояване, озеленяване и осветление ще има новото кръгово кръстовище, предвижда проектът

Между 15 000 и 20 000 лв. ще струва направата на новото кръгово кръстовище в Димитровград, което се намира срещу входа на парк "Пеньо Пенев".

В момента там вървят строителни дейности, в които е включен и ремонта на ул."Панорамен път".

Това обяви пред журналисти градоначалникът Иво Димов, като добави, че днес в Общината ще бъде представен 3D проекта на кръстовището.

Той е изработен от хасковска фирма, а стойността му е между 7 000 и 8 000 лв.

Димов е на мнение, че инвестицията си струва, защото кръстовището ще посреща влизащите в града и ще прави добро впечатление на гражданите и гостите.

В проекта са предвидени водна каскада на 3 нива, озеленяване, капково напояване и подходящо осветление. Ще бъдат запазени и двата смърча, като част от интериора.

Очаква се кръстовището, заедно с реконструкцията на ул."Панорамен път" да готово в края на септември, а официалното откриване е насрочено за октомври.

След финализирането на този ремонт е ред на новия ЖП надлез на бул."Трети март". На 5 септември трябва да бъде напълно изработен проекта на този обект, което значи, че работата там би трябвало да стартира през октомври, поясни кметът.

Двете дървета в средата на кръговото се запазват, казаха от Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини