От х:

Днес в x:

По хлапашки: С неизправна кола и 1.75 промила – в дерето

С неизправна кола и алкохол се свършва в дерето

5-ма хлапаци от 16 до 20 годишна възраст си спретнаха атрактивна катастрофа на пътя за яз. Сивата вода, за където тръгнали да се разхладят от жегите.

Техният Нисан поднесъл на завоя преди изкачването към „Дивото козле“ и след няколко завъртания в насрещното хлътнали в крайпътното дере от ляво на движението. Колата не пропаднала само, защото я спрели дърветата отстрани. За щастие ударът в тях не бил силен и нямаше пострадали.

Цялото събитие се оказа хроника на една предизвестена катастрофа. 20-годишният водач, наричан свойски от аверите си „Миро“ тъкмо свършил работа и подкарал приятелите си към язовира. Преди това успял да сръбне до 1.75 промила, колкото отчел полицейския дрегер. За самия Миро, проблема не е в него, а в колата. „Не я бива. Нямам пари да я оправя. Няма амортисьори, гарнитурата и е за смяна“, започна да изрежда той. По обясненията му, не карал бързо, но на завоя стъпил върху пясъка по банкета. Тотално нестабилната заради калпавите амортисьори кола се залюшкала неуправляемо и се завъртяла. Разминала се на сантиметри от идваща отгоре кола, въпреки че другият автомобил панически набил спирачки.

Любопитна бе реакцията на момчетата. В един глас всички ревнаха да не бъдат снимани. Щели да ги видят мама и тати и после щяло да става каквото става. Главно от това бе притеснен и водача. Баща му купил Нисана и заминал за чужбина. На момъка и през ум не му минаваше да се обади на него или на роднина, предвид очакваното ходене в РПУ.

Управлението на МПС с над 1.2 промила вече се инкриминира. В същото време обаче групата показа наченки на здрав разум. „Всеки ден четем за катастрофи, толкова наши приятели се избиха, къде ни е акъла?“ вайкаше се гол до кръста здравеняк. Познавал лично и момчетата, които се пребили с мотора на кръговото на Кърджалийска, и онези, които катастрофирали с джипа на"Илинден". На въпросът защото след като знаят, че шофьора им е пил  са се качили в колата, момчетата само свиха рамене. Другите от компанията били неправоспособни.

Г.Христов

Компанията побърза да се изнесе от заседналата кола, подгонени от обектива
Според шофьора, калпави амортисьори провалили колата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини