От х:

Днес в x:

Харманлийци бедстват в Швеция. Преглед на регионалния печат

"Харманлийци бедстват в Швеция, подмамени да берат боровинки"-вестник "Хасковска Марица". 10-на харманлийци закъсали в Кралството и нямат средства да се приберат у дома. Ситуацията бе потвърдена и от МВнР. Нашенци тръгнали с други българи подмамени от оферти за бране на боровинки. Оказало се, че няма такава работа. Освен това българите тръгнали и без пари. Накрая се принудили да ровят в контейнерите за смет. Местните не могли да понесат гледката и събрали средства, част от българите да се върнат у дома си. Други, сред които и харманлийците още са там. Външно прави всичко възможно да ги върне, но предупреждава, че България няма ангажимент да го прави това безплатно. От 20-ти юли досега, от Швеция са върнати повече от 600 българи, подмамени в престъпни схеми за осигуряване работа в чужбина.

Човешката глупост край няма.

"АПИ спря ремонта на пътя Ивайловград Славеево". Пътят е спрян от Агенция пътна инфраструктура, понеже изпълнителят не си изпълнил задълженията. От АПИ правят всичко възможно обектът, пътната отсечка между Ивайловград и Славеево от 4.3 км, да бъде завършен най-скоро. Какви са тези мерки никой не знае. Пътят нашумя след като граждани и община едновременно скочиха на протест срещу разнебитения и недовършен път за който бяха отпуснати държавни средства. Оказва се, че изпълнителят свършил парите, преди да свърши работата. Пътната отсечка е част от трасето Ивайловград-Кипринос и трябваше да улесни максимално инфраструктурата между България и Гърция в района.

"До 140 кг от дка слънчоглед". Това е максималното което могат да очакват земеделците в хасковско, въпреки че предишни години са стигали до добив от 250. Голяма част от кооперациите се задоволяват с още по нисък добив-70-100 кг. Сушата унищожи реколтата е единодушното мнение на стопаните.

"Полицай от Тополовград обвинен в рекет" на крими страницата. По време на разпит, 37 годишен полицай от Тополовград поискал 200 лв от 51 годишен задържан, за да прекрати досъдебното производство. Задържаният предал парите още същия ден, но после се оплакал в управлението в Елхово. От там незабавно арестували полицая, който го грози затвор до 10 години и 20 000 лв глоба. Случката се разиграла през март миналата година. Обвинителният акт срещу полицаят е внесен сега.

Така и не става ясно полицаят с белязани пари ли е бил хванат. Щото иначе всеки нарушител или престъпник може да се оплаче, че полицията го рекетирала. Но пък ако по време на разпита в стаята е имало друг полицай, който да свидетелства, че колегата му е невинен, едва ли щеше да се стигне до обвинение.

"Съдът не пусна от ареста митничар с язва" Поредния заболял внезапно митничар измежду арестуваните за рушвети на свиленгрпадската митница, бе отрязан от съда за домашен арест. Николай Трифонов искал от съда да си е вкъщи, щото язвата му се изострила в килията, където е въдворен с постоянна мярка задържане под стража. Там Трифонов чака започване на делото срещу него за подкуп. Може да си чака и години, докато се внесе обвинението. И естествено искал да си чака вкъщи, под домашен арест. Съдът обаче го отряза, след като медицинска експертиза потвърди, че митничарят не е толкова болен, колкото трябва. Трифонов е един от 8-те арестувани, след като на 2-ри май спец-ченгета изловиха цяла митничарска смяна да разпределя рушвет от 15 хиляди лева. Тези 8-те бяха нарочени за тарторите в престъпната схема.

"Издирват млада жена"-със снимка на първа страница. 37 годишната Димка  Христозова Петрова е в неизвестност от понеделник сутринта. Обявена е за общонационално издирване. Умоляват се гражданите, които я видят да позвънят на 112 или на тел 0886 460 270.

"Кметството пуска чешма, и от ВиК обещаха една". Кметството възстановява чешмичка на паркинга на ТК 21 век. Поводът е предстоящото международно изложение за дните на Хасково. Общината ще плаща водата. Чешмата ще бъде с кран, за да не се влиза в излишен разход на кубици. От ВиК пък обещаха, че през следващата година и те ще направят една чешма. Щяла да бъде с педал или бутон за да се пуска вода само, когато е необходимо. Каквито и загуби да има те ще са капка в морето на кражбите, констатира управителят на ВиК инж. Петко Стойчев.

Странно как тази идея досега не бе хрумвала на ВиК. На фона на последното умозаключение пък е още по-странно, защо изобщо бяха отрязани 3-4-те чешмички в Хасково. Пък после през лятото се правят кампании за раздаване на безплатна минерална вода.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини