От х:

Днес в x:

Фирма храни работниците си в незаконен стол

Може да изглежда вкусно, но трябва и да е законно

Хасковска фирма решила да допринесе за комфорта на работниците си като осигури обяда им. За да им излезе по-евтино си спретнали собствен стол и кухня. Единственият проблем бил, че обекта не е регистриран по член 12 от закона за храните което го превръща в незаконен. Фирмата била спипана от Агенцията по безопасност на храните и „наградена“ със солиден акт. 

Практиката с безплатните обеди бе много популярна преди години, особено в шивашките фирми в града, защото това им позволяваше да предлагат по-ниско възнаграждение. С времето тази традиция отмря и заради засилените проверки за осигуровки и трудови договори. 

Още 5 акта наложиха инспекторите на Агенцията, всичките за незаконни обекти без регистрация по закона за храните. Палатка вкоято се продавало хляб, агнешко и пакетирани хранителни стоки цъфнала в димитровградското село Бряст. Стоките се харчели добре, но обектът бил обаден от добросъвестен гражданин на горещия телефон на Агенцията. Съответно била наложена и солена глоба на предприемчивия търговец. 2 акта в Симеоновград и 2 акта в Тополовград допълват контролната дейност на Агенцията през изминалата седмица. Инспекторите извършиха 103 проверки. 

През тази седмица хранителната полиция се е съсредоточила върху лютеница разпространявана в търговската мрежа на града. С писмо от министерството, местното ведомство е предупредено да следи дали на етикетите е правилно описано използваните съставки при приготвянето на продукта.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини