От х:

Днес в x:

Читател: Измамиха баща ми с 2 бона, хората не вярват на МВР

„Моят баща Станчо Райков от хасковското село Въгларово бе измамен по телефона”, пише ни наш читател от чужбина. Всичко станало през нощта срещу вторник, когато мошениците убедили възрастният човек да им даде всичките си пари – 2000 лв., за да отърват от затвора сина му, който „убил дете при пътен инцидент”. Телефонното обаждане било след полунощ, а уговорките продължили цели два часа. Измамниците поискали първоначално 10 000 лева, но склонили и на 2 бона.

„Вече няколко дни баща ми е в шок. Дотолкова, че не желае дори да уведоми полицията. Според него нямало смисъл. Аз не мога да му помогна, защото живея извън страната. Пробвах да се обадя на тел.112, но за съжаление този номер не отговаря от чужбина”, пише читателят ни Живко Райков.

„Съжалявам не толкова за парите, а за това, че всички в България вече не вярват, че полицията може да им помогне и живеят в страх. Един голям страх”.

Така завършва писмото, получено на електронната ни поща.

Haskovo.net припомня, че в началото на миналата седмица от МВР отправиха чрез медиите предупреждение до гражданите за зачестилите телефонни измами в региона. През последния месец мнозина, предимно възрастни хора, бяха ужилени с различни суми от ловки измамници.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини