От х:

Днес в x:

5:5 за борците от Димитровград и САЩ

Равни мачове записаха в активите си Спортният клуб по борба в Димитровград и сборният отбор на САЩ в приятелските двубои помежду си, в сряда вечерта.

Американците, които са от няколко щата, са на подготовка в бригадирското градче. Първоначално бяха обявени 11 схватки между нашите и гостите, но заради контузия на един от американските състезатели, срещите паднаха на 10.

За Димитровград победи записаха Делчо Нейчев, Веселин Петров, Мирослав Иванов, Иван Стефанов и Гюнер Гюнай. „Срещите бяха много полезни за нас, защото става въпрос за съперници, които играят в различен стил и нашите състезатели черпят огромен опит чрез подобни приятелски двубои. По традиция българската борба е по-технична, а американците са по-силови на тепиха“, коментира председателят на СКБ „ Димитровград“ Георги Петров.

Най-скорошното състезание за възпитаниците на клуба е Световното първенство в Баку, Азербайджан, което ще се проведе от 21 до 27 август. На него димитровградчани ще представят в категорията кадети до 17 години Димитър Иванов и Виктория Бобева. „ Спортистите ни са добре подготвени и очакваме медали“, изрази надежди шефът на клуба.

В началото на септември борците на Петров заминават за два турнира в Турция.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини